Trail Setmana Catalunya: 19-20/11/2022

414
La Barcelona Trail Races va ser una de les curses més destacades del cap de setmana. Foto: Jordi Santacana

Aquesta setmana han participat un total de 2.405 corredors, repartits entre 6 curses per muntanya, dels quals 1.857 van ser homes i 548 dones. La prova amb més participació va ser la cursa per muntanya de Girona amb 786 corredors.

Anna Olivares i Enrique Gomis guanyen la Barcelona Trail Races

Una competició que va tornar a ser un èxit participatiu. El Parc Natural de Collserola va mostrar la seva cara més tardorenca en un ambient fred i lleugerament ventós. Fins a 600 corredors van cobrir els 77km i +2.955m del traçat que va recorrer els llocs més emblemàtics del Parc Natural.

Anna Olivares, del Ashi Team, va dominar de principi a fi emportant-se la victòria femenina per davant de Rebecca Hormann i Cheynna Treto.

Més emocionant va ser la lluita per la victòria masculina, on Enrique Gomis es va imposar a Alejandro Villarino en la segon part del recorregut emportant-se el triomf. Boris Vallès va ser tercer.

La competició per equips va tornar a ser emocionant, guanyant adeptes en les últimes edicions. Enguany, fins a 81 equips hi prenien part, compostos per dos, tres, quatre o cinc corredors.

L’equip masculí Ashi Team 3 va completar el recorregut en 5h 55′. En quan al femení Team KH7 Sport Trail, va marcar un temps de 6h 52′, mentre que la formació mixta més ràpida ha estat l’Ashi Team Mix 1 que va superar la prova en 6h06′.

Girona va tornar a ser una festa amb prop d’un miler de corredors amb la seva Cursa per Muntanya

La prova, organitzada per Klassmark, va tenir com a protagonistes a Alberto Garcia i Anna Tarasova, que van ser els corredors més ràpids en cobrir els 50km i 1700+ entre Palamós i la capital gironina. Ivan Calvó i Martina Alemany van brillar en la modalitat Trail, de 21km i +800, mentre que Jan Torrella i Olivia Mitchell es van penjar els llorers de la modalitat més curta de 12km

Breus:
  • Trencacims de Paüls será la seu del campionat d’Espanya Ultra de la FEDME 2023, individual i per seleccions autonòmiques. La prova ebrenca se celebrarà els propers 29 i 30 d’abril de l’any vinent. Tota la info aquí
  • La WAA 360º Challenge a l’illa de Gran Canaria. Una de les proves més llargues d’Espanya amb 270km i 14.500m de desnivell positiu, va finalitzar amb victòries per a Luca Papi i Claire Bannwarth. Malauradament, Eugeni Roselló va haver d’abandonar al km15 per un esguinç al turmell.
  • L’Everest Trail Race va coronar a Miguel Heras i la nepalí Phurwa Sherpa com a guanyadors d’aquesta edició, amb el català Jordi Gamito com a tercer classificat.
Pel proper cap de setmana està prevista la celebració de 8 curses arreu de la geografia catalana: