Ultra Pallars 2024: LA PRÈVIA

La quarta edició de la cursa pallaresa es disputarà el proper 20 d'abril, amb la localitat de Tremp com a epicentre

607
L'Ultra Pallars 360 mostrarà el ric entorn natural del Pallars Jussà. Foto: Martí Miró

La Ultra Pallars 360 celebrarà aquest cap de setmana la seva quarta edició plenament consolidada a la comarca del Pallars Jussà, un territori amb milions d’anys d’història i un ric entorn natural, dins de l’àmbit del Geoparc Mundial de la UNESCO Orígens. L’esdeveniment, organitzat per l’Associació Esportiva Roca Roia, reunirà més de 500 corredors, igualant les xifres de les últimes edicions . El pantà de Sant Antoni tornarà a ser ser l’eix vertebrador de les quatre distàncies que s’hi podran recórrer.

La prova reina tornarà a ser la modalitat Ultra, que presentarà algunes novetats respecte l’edició passada. El recorregut, amb inici i final a la localitat de Tremp, s’escurçarà fins als 91 quilòmetres i 4.200m de desnivell positiu, donant una gran volta circular al voltant del pantà de Sant Antoni per pistes, corriols i senders. El recorregut permet la unió perfecta entre un espai natural i els nuclis rurals més importants de la zona, com el cim de Sant Corneli (1.351m), roc de Pessonada (1.223m), roc de Neret (906m) i l’espectacular Pui de Lleràs (1.691m), o els pobles de La Pobla de Segur, Pessonada o Talarn.

Entre els corredors més rellevants destaquem a Joan Falcó, Climent Roda, Marc Solé, Marc Soler, Joel Jaile, David Preñanosa o l’andorrà Lluís Sanvicente; mentre que Mònica Guilera, guanyadora en 2022 i 2023, buscarà el seu triplet particular davant Belen Simarro, Isabel Pelegrina i Núria Monmany.

La matinal de dissabte, aprofitant que el circuit és circular es donaran dues sortides:

La Marató Trail, 41km i un desnivell positiu de 1.900m, prendrà la sortida a La Pobla de Segur i amb arribada a Tremp. Un recorregut que transcorrerà en un 95% per senders i transitarà per racons feréstecs i poc concorreguts, amb unes vistes realment espectaculars. L’actual guanyador de l’última edició, Sergi Vázquez, defensarà el seu tro davant Oriol Lario, Fedot Sadovici, David Carrasco o Gregory Dupont. Per la victòria femenina lluitaran noms com Maria Santamaría i Paula López.

La Geotrail Pallars, de 28km i D+900m, tindrà la sortida a Salàs de Pallars i arribarà també a Tremp, tot passant per Santa Engràcia i Talarn. Destaquem el nivell femení de la prova, encapçalat per Mesi Arcos, Raki Garsaball, Jessica Romero i Anna Guerid.

“L’Entrapussada“, de 15 quilòmetres i 400 metres de desnivell positiu, tancarà el programa d’aquesta edició en una cursa que cobrirà el tram des de Talarn fins a Tremp.

Fora del terreny esportiu, cal remarcar la vessant més solidària de la Ultra Pallars 360. Com ja es va fer en les primeres edicions, una part de la recaptació de les inscripcions anirà destinada a entitats que treballen amb persones discapacitades i d’inclusió social.