Núria Picas i Pep Pagès guanyen una Fox Trail de rècord

La cursa per muntanya de Sant Llorenç de la Muga va acollir 550 corredors, rècord absolut de l'esdeveniment. Pep Pagès i Abril Torrent van sentenciar el circuit de les Empordà Trail Series

198
Núria Picas va ser la gran atracció d'aquesta edició de Fox Trail. Foto: Lucía Luque Photography

El passat diumenge 7 d’abril es va disputar al municipi altempordanès de Sant Llorenç de la Muga la sisena edició de la Fox Trail, sens dubte una de les curses amb més estima de la comarca. Una edició que va comptar amb 550 corredors, rècord absolut de la prova.

L’organització, a càrrec de l’Associació Arrelats a la Muga, va presentar de dos recorreguts renovats amb l’afany de seguir mostrant el ric patrimoni natural que amaga aquest enclau conegut com “l’Empordà de muntanya”, ja que a l’estar ben a la vora de la Garrotxa (forma part de la subcomarca de l’Alta Garrotxa) té certes similituds amb la comarca veïna. Enguany, i amb col·laboració amb la Fundació Pioneers of Our Time, es va realitzar una feina de neteja de camins, corriols i viaranys per oferir un recorregut pràcticament al 100% sense pista.

El recorregut més llarg, de 14 quilòmetres i 730 metres de desnivell positiu, va ser guanyada per Pep Pagès, amb un temps d’1 hora, 17 minuts i 34 segons. Amb aquesta victòria, el figuerenc sentencia el circuit de les Empordà Trail Series. El podi masculí el completaria Rajiv Marroig, amb 1h 18’32”, i Albert Barrero amb 1h 19’49”.

La corredora Núria Picas fou la gran atracció de la competició i no va tenir problemes per endur-se la victòria després de 1h 34’13”, per davant d’Abril Torrent (1h 37’21”) i Berta Bover (1h 41’42”). Amb aquesta segona posició, Torrent estrenaria el palmarès com a campiona de les Empordà Trail Series.

La modalitat més curta, de 7,5 quilòmetres i un desnivell positiu de 250 metres, va transcórrer per l’obaga dels boscos del Camí del Roc de la Penya i la Font del Lleó. Hugo Triguero, amb 37’18”, i Cristina Brugat, amb 47’54”, van ser els guanyadors absoluts. Completarien el podi masculí David Gomez i Guillem Rodríguez, i en el femení Emmy Vicens i Naia Liaño.