Ultra Pirineu col·laborarà en un estudi sobre els problemes gastrointestinals en corredors

Als participants d’aquesta recerca se’ls abonarà el 50% de la inscripció i participaran en el sorteig de 10 lots de 300 euros en material esportiu

548
La Salomon Ultra Pirineu promou una recerca que s'adreça als problemes gastrointestinals en corredors d'ultra distància. Foto: Diego Winitzky

En col·laboració amb AB-BIOTICS i KERN PHARMA, la Salomon Ultra Pirineu impulsarà una prova de resistència amb corredors voluntaris de la SUP 100K®, testant el ‘Probiòtic Ultra’, una fòrmula probiótica patentada.

La Salomon Ultra Pirineu s’uneix a AB-BIOTICS i KERN PHARMA per a dur a terme una prova innovadora enfocada a abordar els problemes gastrointestinals que afecten als corredors de llarga distància. L’objectiu principal d’aquesta recerca és avaluar els efectes del suplement alimentari ‘Probiòtic Ultra’ en la reducció dels símptomes gastrointestinals experimentats durant les competicions i entrenaments, aportant així una solució al problema en aquest tipus de curses.

Un estudi recent conclou que el 96% dels corredors d’ultra distància pateixen algun tipus de problema gastrointestinal durant les competicions, i que aquests símptomes són la causa principal d’abandó en proves de llarga distància com la Salomon Ultra Pirineu 100K®. Conscient d’aquesta problemàtica, l’organització de Salomon Ultra Pirineu ha establert una aliança amb la farmacèutica KERN PHARMA i l’empresa AB-BIOTICS per a dur a terme una recerca de gran rellevància, que s’engloba dins del seu lema “Running to the future”, amb l’objectiu de trobar una solució al problema.

La prova es realitzarà amb una mostra de corredors voluntaris de la distància SUP 100K®, els qui tindran l’oportunitat de provar el combinat ‘Probiòtic Ultra’. Als participants se’ls abonarà el 50% de la inscripció i tindran la possibilitat d’entrar en el sorteig de 10 lots de 300 euros en material esportiu.

La recerca, conduïda pel Dr. Salvador Sarrà de la Universitat Rovira i Virgili​​, consta de tres fases: una primera fase d’inscripció i recepció del producte, una segona fase d’ús del producte durant els 28 dies previs a la prova i una tercera fase d’avaluació dels resultats a través de formularis en línia. 

El ‘Probiòtic Ultra’ és un complement alimentari que ha estat sotmès a cinc estudis clínics previs, involucrant a més de 500 persones. Aquest producte, a diferència d’altres suplements o fàrmacs vinculats al rendiment esportiu, és un complement d’origen natural que vol demostrar la seva eficàcia en la reducció dels símptomes gastrointestinals associats a l’esforç físic sostingut en el temps, com la fatiga física i mental, les nàusees, el dolor abdominal i la dificultat per a complir les pautes de nutrició durant la cursa. Aquest combinat de probiòtics contribueix a reduir la inflamació, millorar la permeabilitat intestinal i modular la connexió intestí-cervell, aspectes fonamentals per reduir els alteracions digestives i immunològiques associades a l’exercici físic intens. El probiòtic també té evidència en millorar productivitat (fatiga mental) lligada a trastorns digestius associats a l’estrès o l’ansietat. Hi ha un estudi previ en esportistes en condicions controlades en el que s’ha vist una lleugera millora en marcadors de dany muscular amb el probiòtic (en fase de publicació).

El Probiòtic Ultra, d’origen natural, perfil de seguretat molt favorable i un llarg historial d’ús han demostrat millorar la salut gastrointestinal mitjançant la reducció de la permeabilitat de l’intestí. Com objectius secundaris dins de la prova s’avaluaran símptomes generals (fatiga, malestar, dolors musculars) i estat d’ànim.

Els corredors i corredores que desitgin formar part d’aquesta prova tenen temps per a inscriure’s fins al 24 d’agost.

Més informació sobre aquesta iniciativa aquí.