Avui s’han fet públics els resultats de la tercera edició dels Trail Awards Territorio Trail Media, que tenen com amb objectiu la de premiar als millors esportistes i curses de muntanya de la temporada a través de votació popular.

En la categoria com a millor ultratrail de l’Estat, Ultra Pirineu ha estat escollida com la segona millor després d’obtenir el 17,8% dels vots després d’una renyida votació amb la prova canària de Transvulcania, escollida com la millor. Sota la batuta de Salomon, la coneguda prova berguedana segueix sent una referència a nivell internacional que, any rere any, atrau als millors corredors del món per disfrutar del magnífic recorregut pel Parc Natural Cadí-Moixeró.

El Trail del Bisaura ha estat escollida com a quarta millor cursa d’ultraresistència amb el 9,6% dels vots. La joveníssima prova ha estat valorada pels seus corredors com la millor ultratrail de Catalunya aquest 2016. La desconeguda i atractiva zona del Bisaura i el bon fer de la seva organització ha esdevingut una combinació perfecte.

La Buff Epic Trail Aigüestortes, que enguany acollia el Campionat del món d’Skyrunning, ha quedat relegada a la vuitena posició.

facebook_1481906839872

Andorra Ultra Trail, segon millor ultratrail internacional

Sense dubte, l’Ultra Trail del Montblanc (UTMB) segueix sent el rei en aquesta modalitat de forma aclaparadora amb un 51,1% dels vots. El segon destí preferit pels corredors és Andorra Ultra Trail (15,1%), que segueix de forma creixent i atraient pel públic d’arreu consolidant-se a nivell mundial.

L’Olla de Núria, tercera millor cursa per muntanya

En quant a la millor cursa per muntanya el premi ha tornat a caure en la Zegama Aizkorri, amb el 33,9% dels vots. La prova vasca, considerada per a molts com la millor cursa per muntanya del món, segueix sent la reina a molta distància respecte les altres. L’Olla de Núria ha estat la tercera més votada (12%) després de la Marató dels Dements (15,1%) i segueix sent una de les millors proves de casa nostre.

Pau Capell i Laura Orgué, tercers millors corredors espanyols

Luis Alberto Hernando ha estat escollit com a millor corredor espanyol amb un gran reconeixement, aglutinant el 48,3% dels vots. La temporada del burgalès ha estat impecable, aconseguint el títol de campió del món de l’ISF (Internacional Skyrunner Federation) i IAAF (Internacional Association of Athletics Federations).

Kilian Jornet segueix sent un referent. Possiblement ha estat l’any amb menys participació en les curses a nivell internacional, però el millor corredor de muntanya de tots els temps segueix tenint molta tirada i aconsegueix ser el segon més votat (17,3%).

Pau Capell ha estat el tercer millor corredor, empatat amb Miguel Heras amb un 7,3% dels vots. El català s’ha consolidat com un dels corredors del moment, aconseguint la tercera posició en el circuit internacional de la Ultra Trail World Tour i victòries de prestigi a la TDS i Ultra Trail Austràlia.

PAUCAPELL
(c) Marta Bacardit

En categoria femenina, Gemma Arenas ha estat la més votada en una renyida disputa amb Azara García (22,8% per 22,2%). Laura Orgué ha rebut la tercera millor votació, amb el 17,9% dels vots. La barcelonina ha aconseguit aquest 2016 proclamar-se sots-campiona del món d’Skyrace i medalla de plata als Campionats del món d’Skyrace en la modalitat de Km Vertical, la seva especialitat.

Per altra banda, Zach Miller i Caroline Chaverot han estat escollits com els millors corredors a nivell internacional d’aquest 2016.