Televisió de Catalunya tornarà a apostar per una retransmissió en directe en un dels esports que més adeptes està guanyant, com són les curses per muntanya. Després de l’èxit a l’Olla de Núria, aquest cop ho farà en una altra prova emblemàtica de casa nostra, com és la Ultra Pirineu. La prova escollida serà l’Sky Pirineu, de 36km i D+2600m, que es celebrarà el proper dissabte 5 d’octubre al Parc natural de Cadí-Moixeró, amb epicentre a la localitat de Bagà (Berguedà).

Que TV3 aposti per retransmetre la Salomon Ultra Pirineu demostra el gran salt que ha fet aquest esport posicionant-se en els medis, estem segurs de que l’audiència gaudirà molt de l’espectacle”, assenyala David Prieto, director de la cursa.

La Sky Pirineu, que forma part de la Copa del Món de Skyrunning i de les Golden Trail National Series, comptarà amb corredos d’elit com la catalana Gisela Carrión, Yngvild Kaspersen, Holly Page, Rémi Bonnet, Pablo Villa, Marco de Gasperi o Stian Angermund-Vik.

S’espera una retransmissió de gran qualitat i un desplegament similar a l’anterior on va comptar amb càmeres fixes i un helicòpter per a captar espectaculars imatges aèries dels corredors. Una realitat a la demanda creixent de l’espectador que vol viure i veure l’espectacle des del sofà de casa. La connexió es farà de 10 a 14 hores i estarà liderada pels periodistes Marc Negre i Josep Maria Puig, acompanyats per l’anàlisi tècnic de Marc Pinsach.

Paral·lelament, i com cada any, es realitzarà una retransmissió per streaming a través dels canals oficials de Ultra Pirineu. Aquesta, i en castellà, anirà a càrrec dels companys de l’equip de Territorio Trail Media, Iván Palero i David Sánchez.

El passat 9 de juny, l’Olla de Núria es convertia en la primera cursa per muntanya retransmesa en directe per la televisió pública i la segona de l’Estat després de Transvulcania, amb un gran èxit d’audiència. De fet va ser el programa líder d’aquell matí seguit per més de 100.000 persones (17% share), fent el millor resultat de la franja en cap de setmana des del 2017.

Foto portada © Marta Bacardit Photography

ULTRA PIRINEU 2018

[Notícia publicada el 30 setembre 2018]

El català Jessed Hernández tanca el cercle deu anys després amb una nova victòria a Ultra Pirineu. Ekaterina Mityaeva s’emporta el triomf femení. Fins a 574 corredors han aconseguit creuar la línea d’arribada de Bagà. 

Si per alguna cosa serà recordada aquesta edició d’Ultra Pirineu serà per ser un dels anys on la lluita per la victòria ha estat més oberta que mai i fins pràcticament el final no ha tingut resolució.

Llançada la cursa des de Bagà, el miler de participants formaven una filera de llums en l’ascens a Niu d’Àliga. Ben aviat es formaria un trío capdavanter format per Dmitry Mityaev, Zaid Ait Malek i Andreu Simón, seguit de ben a prop per Cristofer Clemente, Jessed Hernández i Jordi Gamito. Clemente, un dels grans favorits, patiria una caiguda que l’obligaria a una retirada prematura a Niu d’Àliga. El ball de baixes seguiria a Bellver de Cerdanya, on Andreu Simón també abandonaria per problemes al soli. Jessed Hernández es col·locaria tercer en la pujada a Cortals d’Ingla.

El rus Mityaev cauria en el descens a Prats d’Aguiló i decidia abandonar. La cursa tornava a donar un gir inesperat i obriria un mà a mà per la victòria entre Zaid i Jessed. La diferència entre ambdós s’anava retallant amb el pas dels quilòmetres i seria arribant al refugi de Sant Jordi on Jessed Hernández aconseguiria atrapar al bo de Zaid. Aprofitaria la seva coneixença del terreny per donar el cop definitiu i creuar la línea d’arribada en solitari (12:35:36) just nou anys després d’inaugurar el palmarès de la competició. “Per a mi, córrer i guanyar en les muntanyes de casa meva és el màxim” –declararia a l’arribada. El marroquí Zaid Ait Malek arribaria en segona posició (12:40:26) visiblement esgotat i havent donat un recital de rauxa i entrega, tot i els problemes de genoll. “Ha estat un any difícil per a mi a nivell personal i quedar segon és tot un premi”. Jordi Gamito (13:01:23) tancaria el podi masculí en un any per enmarcar. Després d’aconseguir el bronze en la passada UTMB arribava just de forces “però tenia ganes de venir. Fer un podi a casa és especial”.

Ultra Pirineu 2018: Jessed Hernández torna a guanyar a casa