Diversos corredors de muntanya de llarga distància (Pau Capell, Tòfol Castanyer i Kilian Jornet) i un periodista (Albert Jorquera) han pensat que seria una bona idea ajuntar-nos i córrer una “cursa virtual” alhora dins de casa. Els corredors d’ ultratrails estimem passar-nos llargues hores corrent a la muntanya, però volem posar en relleu que durant aquesta quarantena el més important és sortir el mínim de casa i ajudar a frenar el Coronavirus. Amb el #YoCorroEnCasa Challenge ens agradaria agrupar el màxim nombre de persones fent esport, ja que estudis científics com aquest de Science Direct deixen clars els seus efectes sobre l’activitat de les nostres defenses i augmenten la salut metabòlica, a més d’ajudar-nos mentalment a superar aquesta situació.

Per participar ‘oficialment’ en aquesta ‘cursa virtual’ hem pensat fer un donatiu a #YoMeCorono, l’equip de metges i investigadors que ha començat un assaig clínic pioner, per definir quins fàrmacs serviran per tractar de manera immediata als infectats, prevenir el contagi en els seus contactes i buscar una vacuna contra el virus. Aquesta pandèmia ens ha arrabassat el privilegi d’ajuntar-nos per córrer a les muntanyes i s’està portant a moltes persones, però no estem disposats a rendir-nos, lluitarem tots junts per frenar-la i a barallar per seguir fent el que ens apassiona. I tu? T’uneixes a l’Challenge? A continuació t’expliquem com fer-ho.

QUAN? EL DISSABTE 28 DE MARÇ A PARTIR DE LES 9H

El #YoCorroEnCasa Challenge arrencarà el dissabte 28 de març a les 9 del matí, hora catalana, i es mantindrà obert fins a les 21 hores de el mateix dia.

ON? DINS DE CASA

Les mesures de el Govern d’Espanya prohibeixen estrictament córrer per l’exterior o fins i tot espais comunitaris d’un edifici. És per això que aquest repte ha de fer-se a l’interior de casa o un espai privat, ja sigui en una cinta de córrer o a peu (al passadís, jardí privat, terrat …). Fins i tot per aquells països en els quals no existeixin aquestes restriccions, us demanem que ho feu a casa per conscienciar tota la vostra comunitat de la importància de respectar els consells de l’Organització Mundial de la Salut i els científics per aturar aquesta pandèmia.

QUINA DISTÀNCIA HE DE FER?

La que vulguis i et sentis còmode, ja que a hores d’ara hem de minimitzar riscos. Nosaltres hem triat córrer una marató perquè ens motiva, és una distància que hem fet moltes vegades i ens sentim preparats físicament, però no volem que ningú posi en risc la seva salut. Així doncs, el que et demanem és que et marquis un repte, triïs una distància, facis el donatiu que vulguis i el dissabte dia 28 t’uneixis a nosaltres. Encara que sigui un quilòmetre, acompanyat pels nens o tu sol/a. L’important en aquest repte és fer esport junts (virtualment) a casa i ser solidaris en la lluita contra el Coronavirus.

COM EM PUC APUNTAR AL REPTE?

Per a fer la teva inscripció a #YoCorroEnCasa Challenge has de:

Abans de divendres et assignarem un nombre de dorsal i t’enviarem els arxius per imprimir el teu dorsal, que hauràs de completar a mà amb el teu número, nom i el que vulguis dibuixar.

COM PARTICIPAR A #YOCORROENCASA CHALLENGE

  • Quan rebis el dorsal, imprimeix-ho i pinta’l amb l’teu número, nom i a els dibuixos o Missatges que vulguis.
  • El dissabte 28 de març, a partir de les 9 h, posa’t AQUEST dorsal i realitza el teu repte al COSTAT de nosaltres a casa teva.
  • Un cop completat, Penja una foto a les teves xarxes socials etiquetant a @albertjorquera, @paucapell, @tofolcastanyer i @kilianjornet amb el hashtag #YoCorroEnCasa
  • Quan acabi el Challenge, t’enviarem un “diploma de finisher ‘en què podreu posar el teu temps, distància i nom per penjar a les xarxes socials.

L’objectiu de l’repte és recaptar el major nombre de diners per a la lluita contra el Coronavirus, així que us animem a publicar tant com pugueu abans, durant i després de dir la vostra ‘cursa virtual’. També volem deixar clar que l’objectiu no és competir, ni ser a els més rapids o forts, sinó conscienciar tothom de quedar-se a casa, mantenir-se actiu i minimitzar contagis. Si us plau, us demanem que estigueu lligats amb aquests valors i no poseu en risc la vostra salut.