La notícia de la suspensió del Trail Vall de Ribes i Els Bastions ha caigut com una gerra d’aigua freda a la vall i serà una de les zones que més rebran l’impacte negatiu econòmic pel Coronavirus COVID-19.

El Trail Vall de Ribes anunciava la seva cancel·lació per aquest 2020, traslladant la seva vuitena edició per als propers 17 i 18 d’abril de 2021 “per no perjudicar a cap altre organitzador i fidels a la nostra filosofia”. Tanmateix en el seu comunicat prioritzen la salut dels participants, voluntaris i tota la gent de la vall de Ribes: “Tot i que encara falten 4 setmanes per la prova i ja tenir bona part del treball previ fet (neteja de camins, samarretes, etc), pensem que és la millor decisió que podem prendre donada la situació actual i la seva ràpida evolució”. 

La partipació del Trail Vall de Ribes ha anat creixent paulatinament en els últims anys, arribant a la xifra d’unes 1.400 persones entre corredors i acompanyants. L’impacte econòmic d’aquest esdeveniment a la vall de Ribes estava en l’entorn dels 90.000€ repartits entre allotjament, restauració i comerç.

Els participants podran optar per la devolució del 80% de la inscripció o bé guardar la seva inscripció per a la propera edició.

Per altra banda, Els Bastions s’havia convertit en els últims anys en un dels esdeveniments més importants de la vall de Ribes, on es calcula que aglutinava més de 2.500 persones entre públic i acompanyants. En el seu comunicat, l’organització es referia a aquesta situació com a “extraordinària. Creiem que tot i l’esforç que puguem fer per tirar-ho endavant, no serà suficient per garantir la qualitat i seguretat que es requereixen. Lluny de millorar i abans d’incórrer a més despeses innecessàries hem decidit suspendre totes les proves de l’edició 2020″.

Els corredors inscrits rebran la devolució í ntregrede l’import de la inscripció.

La Batega el Bac de Planoles també ha decidit la suspensió d’aquesta edició i emplacen a tots els corredors pels propers 15-16 de maig de 2021.

Un cop passada aquesta pandèmia i per aquells que vulguin gaudir de la vall sense ànim competitiu, podeu aprofitar l’estació de trail de Vall de Ribes, que compta amb 18 circuits diferents -sumant més de 240 quilòmetres i 17.510m de desnivell positiu- dividits per distància i dificultat, amb cinc itineraris familiars, quatre de curta i mitja distància, tres de llarga distància i dues verticals que us permetrà conèixer el patrimoni natural del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser, la Serra de Montgrony i Serra Cavallera.