L’actualitat del cap de setmana: 18-19/02/2023

304
Miquel Corbera va ser un dels protagonistes del cap de setmana. Foto: Jose Miguel Muñoz

Aquesta setmana han participat un total de 678 corredors, repartits entre 3 curses per muntanya, dels quals 507 van ser homes i 179 dones. La prova amb més participació va ser la Cursa del Farell de Caldes de Montbui amb 279 corredors.

Núria Gil i Miquel Corbera, campions d’Espanya de Subida Vertical

Exhibició dels corredors catalans al Campeonato de España de Subida Vertical 2023, que tornen a casa amb set medalles al sarró. Miquel Corbera va revalidar el títol de campió absolut en un final trepidant, mentre que Núria Gil torna a demostrar que és una de les atletes més completes del nostre país i suma un altre títol al seu palmarès. Ambdós, juntament amb el català Jan Margarit i la basca Onditz Iturbe, subcampions, es guanyen una plaça per al Mundial de Trail Running que es disputarà Innsbruck (Àustria) el proper mes de juny.

Edu Hernández seria tercer i tancaria el podi absolut masculí. Impressionant també va ser l’actuació de Jan Torrella. El jove corredor de Bagà no només es va penjar la medalla de plata en categoria sub-20, sinó que també es va classificar en vuitena posició de la general davant alguns dels millors corredors de curses verticals de l’Estat. El també berguedà Lleïr Barcons es va endur el bronze en la mateixa categoria. Ja en sub-23, Josep Miret va ser setè, mentre que Laia Montoya i Sara Roca serien les millors de les nostres amb una quarta i cinquena posició sub23. En sub-20, Martina Gonfaus ha fet bona la seva condició de favorita i s’ha endut la victòria.

Llegeix l’article sencer

Fins a 150 corredors catalans disputaran la Transgrancanaria

Arriba la primera gran cita internacional de la temporada. Un esdeveniment que arrencarà aquest mateix dimecres amb la prova vertical, però que tindrà els plats forts a partir de divendres i dissabte. En la prova més llarga, de 128km i D+7000m, Pau Capell buscarà la seva cinquena victoria, mentre que totes les mirades estaran dipositades en la nord-americana Courtney Dauwalter, máxima favorita pel triomf femení i aspirant a clasificar-se entre les primeres posicions de la classificació absoluta. Fins allá hi serán corredors de casa nostra com Clàudia Tremps, segona en l’edició passada, Marta Muixí, Abel Carretero, Andreu Simón i Raul Butaci.

Llegeix la prèvia de Transgrancanaria

Tot a punt per als Campionats del Món d’Esquí de Muntanya

La competició se celebrarà a Boí Taüll a partir del proper dilluns 27 de febrer i que comptarà amb els millors esquiadors de muntanya del món i, com no, de casa nostra. Oriol Cardona, que arriba a la cita després de guanyar l’última prova de la Copa del Món a Val Martello, és un dels grans favorits a la cita, juntament amb Marta García, que torna a l’alta competició després de la seva maternitat, i la jove Maria Costa. En total serán 19 els esportistes catalans que hi participaran.

Pel proper cap de setmana està prevista la celebració de 9 curses arreu de la geografia catalana: