L’actualitat del cap de setmana: 18-19/03/2023

443
Alejandro Villarino guanya l'Ultra Trail Barcelona 2023. Foto: Marc Sixto

Aquesta setmana han participat un total de 1.997 corredors, repartits entre 8 curses per muntanya, dels quals 1.433 van ser homes i 564 dones. La prova amb més participació va ser la Ultra Trail Barcelona amb 809 corredors.

La Barkley Marathons ens regala 3 finishers

La cursa més dura i boja del planeta es va disputar a Tenneesse (EUA) durant el transcurs de la setmana passada. Aurélien Sánchez, John Kelly i Karel Sabbe es converteixen en llegenda completant les cinc voltes de la Barkley Marathons. Amb ells, son 17 els corredors que han pogut finalitzar Barkley al llarg de la seva història. El català Albert Herrero va haver d’abandonar en la quarta volta per problemes respiratoris, però torna cap a casa amb la millor actuació estatal a la prova nord-americana i amb un ‘fun run’, o sigui, haver completat 3 voltes en menys de 40 hores. Jasmin Paris també repeteix el ‘fun run’ aconseguit en 2022.

Llegeix la notícia sencera

La Ultra Trail Barcelona torna al Garraf amb èxit

Castelldefels va acollir la seva desena edició amb prop d’un miler de corredors. Alejandro Villarino i Fátima Bermudo s’endurien la victòria de la modalitat Ultra; Pau Capell i Jordi Comellas compartirien la victòria de la distància marató, mentre que Mònica Pena s’alçaria amb el triomf femení. A la mitja marató, Evgeniya Ryapolova i Roger Comellas serien els vencedors, mentre que a la modalitat Speed d’11 quilòmetres serien David Gutierrez i Marta Arch els guanyadors.

Romànic Extrem viurà la seva desena i última edició aquest diumenge

Que ja van anunciar, l’emblemàtica Romànic Extrem de la Vall de Bianya s’acomiada aquest diumenge després de 10 edicions. Reclam prou important com per esgotar tots els dorsals disponibles i la participació d’alguns dels millors corredors de casa nostra.

(escolteu l’entrevista al director de la Romànic Extrem al podcast del final)

Breus

• La Rialp-Matxicots, prova escollida pels lectors d’Ultres Catalunya com la millor Ultra Trail de 2022, obre inscripcions el proper dijous 23 de març. La prova se celebrarà el 16 i 17 de setembre i oferirà, a més de les curses ja consolidades de 50 i 21km, una popular de 10km pel matí de diumenge.
  • La Trencacims de Paüls, que se  celebrarà els propers 29 i 30 d’abril, ha esgotat tots els seus dorsals per les distàncies de 50, 21 i popular. Encara resten per a la distància Ultra, que serà seu del Campionat d’Espanya de l’especialitat.