Trail setmana Catalunya: 06-07/05/2023

471
L'Skyrace Pic de l'Orri es va estrenar amb gran èxit. Foto: Roger Correm

Us portem l’actualitat del trail català d’aquest passat cap de setmana 6 i 7 de maig de 2023 a mode de resum:

Aquesta setmana han participat un total de 3.209 corredors, repartits entre 13 curses per muntanya (competitives), dels quals 2.359 van ser homes i 850 dones. La prova amb més participació va ser el Trail Selva Marítima amb 436 corredors.

Catalunya arrasa el Campionat d’Espanya de Trail Running

La selecció catalana de Trail Running de la FCA va tornar a brillar en el campionat estatal, que es va celebrar aquest cap de setmana a la població navarresa de Lerín.

El combinat català va tornar a casa amb 9 medalles, 4 individuals i 5 per equips: 3 medalles d’or en categoria absoluta masculina, femenina i sub-23 femení i 2 medalles de bronze en la categoria promoció, tant masculí com femení.

Natàlia González i Miquel Corbera es van endur el triomf absolut, a més d’aconseguir una plaça directa per al Mundial de Trail Running que se celebrarà el proper mes de juny a Innsbruck (Àustria). Maria Carner i Sara Roca, amb una plata i un bronze en sub-23, van ser les altres medalles individuals.

Llegiu la notícia sencera.

L’Skyrace Pic de l’Orri tanca la seva primera edició amb bon nivell de corredors

El bucòlic poble de Vilamur, al Pallars Sobirà, va veure l’estrena de l’Skyrace Pic de l’Orri. Una primera edició que va reunir prop de 300 corredors i un alt nivell de corredors en les dues distàncies que oferia l’organització.

La cursa més llarga, de 50km i 3.500m de desnivell positiu, va presentar una bonica lluita pel triomf, on finalment Pere Aurell es va alçar campió, seguit de Lluis Ruiz i Ivan Moreno.

En la cursa femenina, incontestable victòria de Virginia Pérez per davant de Ona Sociats i Anna Fernández.

La modalitat més curta presentava un circuit de 25km i D+1.500m, on Raul Butaci i Eli Gordon van ser els corredors més ràpids. Genís Porqueras i Pol Morell en categoria masculina, i Lorena Cubillas i Laura Colmenero en la femenina, van completar el podi absolut.

Escolteu la valoració d’aquesta primera edició de la mà d’Abel Carretero, cap visible de l’Skyrace Pic de l’Orri, al podcast del final

Breus:

• Aquest cap de setmana també es va celebrar la Transvulcania, amb més de 2.200 corredors de 60 nacionalitats. Josep Miret va ser el gran protagonista en guanyar la mitja marató. Anna Tarasova (Trail Running Girona) i Marcel Romaní, van fregar el podi en la marató amb una quarta posició, mentre que en la prova reina els millors resultats catalans van ser els de Ignasi Ferré (14è) i Marc Ollé (20è).
  • L’equip de la FEEC va viatjar al País Basc, per participar a la vertical de Txindokiko, on els  corredors catalans van deixar mostra del seu nivell amb 3 podis absoluts (or i rècord per a Ïu Net i 2 plates de Jan Castillo i Gabriela Lasalle) i 9 corredors en el TOP10.
  • L’ultrafondista terrassenc Oriol Antolí va ser quart de la general a la Tarn Valley Trail, a França.

Avanç curses proper cap de setmana 13-14/05/2023 (13 curses)