Silvia Trigueros destrossa el rècord de Tor des Geants

2710

El Tor des Géants 2019 ja ha coronat els seus reis. Silvia Trigueros i Oliviero Bosatelli inscriuen, per segon cop, el seu nom amb lletres d’or en el palmarès d’aquesta brutal prova de 340 quilòmetres i 27.000 metres positius. La desena edició ha estat marcada pel fred i la neu en les cotes altes del recorregut, que han acompanyat als corredors des de la sortida de Courmayeur el passat diumenge. 

Imparable Silvia Trigueros

Imparable, ferotge i voraç. I es que quan a la corredora basca se li posa algun objectiu entre cella i cella, no para fins a aconseguir-ho.

La cursa de Silvia Trigueros ha estat pràcticament perfecte. La francesa Sonia Furtado seria la primera en portar la veu cantant en una tripleta formada per Silvia Trigueros i la compatriota Jocelyne Pauly fins a la base de vida de Valgrisenche, al quilòmetre 50. La parada de Furtado seria de 26’ per tant sols 12’ de Trigueros, que sortiria líder de l’avituallament. A partir d’aquí, el pas dels quilòmetres refermava el seu lideratge ampliant la distància respecte les seves rivals, que la veien cada cop més lluny. De matinada, creuaria l’arribada de Courmayeur parant el crono en un temps rècord de 85 hores, 23 minuts i 15 segons aconseguint a més la sisena posició en la classificació general final i rebaixant en 10 minuts l’anterior marca establerta per Francesca Canepa en 2012.

Amb aquesta victòria, Silvia Trigueros segueix demostrant que aquesta prova li va com anell al dit. No només segueix sent la única corredora espanyola en vèncer a Tor des Géants, sinó que a més ho fa per segona vegada consecutiva igualant a corredores com Francesca Canepa, Lisa Borzani i Annemarie Gross.

Silvia Trigueros, imparable doblet. ©Tor des Geants

Oliviero Bosatelli imparable

El veterà bomber italià torna a saborejar la mel del triomf a Tor des Géants tres anys després, millorant en tres hores la seva marca personal: 72 hores, 37 minuts i 13 segons i representant el quart millor registre de la història. A més, Bosatelli es converteix en el segon corredor més longeu en aconseguir la victòria (50 anys i 104 dies) per darrera de Patrick Bohard al 2015 (50 anys i 336 dies).

Sens dubte ha estat el més fort i constant al llarg dels 340 quilòmetres del recorregut. S’aprofitaria de les retirades per hipotèrmia de Franco Collé i Peter Kienzl durant el primer dia, mantenint després un bonic duel amb el francès Olivier Romain fins a la base de vida de Donnas, just en la meitat del recorregut. Bosatelli sortiria uns minuts abans que Romain i prendria una distància insalvable pel francès, que s’aniria quedant despenjat castigat per una lesió al tibial. Galen Reynolds tractaria de mantenir el pols a una hora de distància, però es veuria obligat a reduïr la velocitat per problemes respiratoris, mantenint una preuada segona posició.

Als seus 50 anys, Bosatelli torna a fer història. © Tor des Geants

Classificació: 1. Oliviero Bosatelli (72:37:13), 2. Galen Reynolds (77:06:12), 3. Danilo Lantermino (79:09:46); 1. Silvia Trigueros (85:23:15)

El català Albert Pérez aconseguia creuar la linia d’arribada en 12a posició de la general, amb un temps de 89h07’33”. Mònica Guilera (16a) la precedeix i s’espera la seva arribada durant la jornada de demà.

Luca Papi, camí al triomf a Tor des Glaciers

El passat divendres donava el tret de sortida del Tor des Glaciers, una barbaritat de 450km i 32.000m de desnivell positiu a través de les Vies Altes nº 3 i 4. El francès Luca Papi segueix com a líder destacat després de 430 quilòmetres i encara la seva recta final. Maria Plavan lidera en dones. La brutal cursa ja s’ha cobrat 33 abandonaments dels 98 corredors que van prendre la sortida.


També et pot interessar: