La Brama Stage Run ha tancat amb èxit la seva primera edició, com no podia ser d’una altra manera. La factoria Stage Run, segell d’identitat d’un concepte de cursa totalment diferent a la convencional, enganxa. I aquesta afirmació no la diem pas nosaltres (que també) sinó que la corrobora un públic fidel (més d’un 50%) que, després de provar les ja arrelades Pyrenees Stage Run i Costa Brava Stage Run, han volgut repetir amb aquesta nova criatura. Un producte que també ha calat fons fora de les nostres fronteres, amb un 50% de corredors internacionals l i 21 països representats, així com una alta participació femenina (35%).

A diferència de les dues mencionades, la Brama Stage Run ha pres la localitat de Ribes de Freser (Ripollès) com a centre neuràlgic de l’esdeveniment, fet que facilita i molt la gestió i logística d’una organització que es desviu pels corredors.

L’esdeveniment presenta tres modalitats de cursa: 100km D+6100m, 80km D+4100m i 60km D+3200m. Aquest cop ens vam decantar per participar en la més llarga per empapar-nos de tot el que ens ofereix una tardorenca vall de Ribes.

Repartides en tres etapes, els recorreguts ens va mostrar la solitària Serra de Montgrony, l’espectacularitat de la vall de Núria, el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser i la sempre exigent Serra Cavallera. Caviar del bo.

Brama Stage Run: tres modalitats i una experiència única

La primera etapa celebrada divendres es va disputar per la Serra de Montgrony, potser el terreny menys conegut i que va sorprendre als corredors pels seus boscos espectaculars i les magnífiques vistes desde els seus cims més alts Costa Pubilla i la Covil. El recorregut també passa per Planoles, Nevà i Campelles, tres pobles amb personalitat que defineixen molt bé el Montgrony. Per acabar, i com amb totes les curses organitzades per BiFree, es va celebrar el sopar conjunt al pavelló de Ribes de Freser amb l’entrega de premis i la projecció de les fotos i vídeos de l’etapa, un moment molt celebrat per tots els participants.

Dissabte tocava l’etapa “reina”, començant amb l’experiència de pujar a Núria amb el cremallera i amb una preciosa sortida als 2000m d’alçada de la Vall de Núria. Això permet fer un recorregut espectacular per la zona més alta del Parc Natural de les Capçaleres del Ter-Freser: Noucreus, Tirapits, Coll de la Marrana, Puig de les Borregues… Per acabar baixant finalment per Coma de Vaca, Gorges del Freser i final a Ribes de Freser. Al finalitzar l’etapa i abans del sopar conjunt, el cantant “New George” va oferir un recital de versions de cançons que va fer les delícies dels corredors i voluntaris a la cursa.

El darrer dia, tocava una etapa per Serra Cavallera, sortint de Ribes i pujant a Pardines en els primers compassos de la cursa, el recorregut llarg puja al Puig Cerverís per després anar a buscar la mítica cresta entre el Puig Estela i el Taga (on s’hi afegien els recorreguts més curts), amb les seves característiques vistes immillorables. I després de la baixada final a Ribes de Freser.

Foto portada: Lluís Toll


FITXA TÈCNICA

  • Senyalització: Balisada correctament. Dispositiu de seguiment GPS
  • Avituallaments: Un mínim de 3 per etapa força complets: fruita, aigua, isotònic, coca-cola, caldo, embutit i menudalles. A meta, tot l’anterior i pasta, cervesa.
  • Serveis: assegurança, servei mèdic, massatge al final de cada etapa, fotografia i video. Hotel amb esmorzar. Sopar a càrrec de l’organització (fideuà primer dia i arròs amb peix el segon). Graellada de carn com a colofó final. 370€ paquet complet
  • Bossa del corredor: samarreta, got, road-book, tubular, armilla i medalla finisher a l’acabar
  • Guanyadors: Carmelo González i Nina Brenn (100k) – Xevi Guinovart i Silvia Canals (80k) – Óscar López i Mesi Arcos (60k). Resultats 2023
  • Track: Podeu descarregar AQUI