El tarragoní Daniel Castillo (CA Marathon Crevillent) va participar en la final de les Golden Trail National Series 2021, celebrada aquest passat cap de setmana a les illes Azores. I ho va fer de forma brillant, classificant-se en segona posició de la general després de tres dies de competició.

“Estic emocionat amb aquest resultat perquè vull seguir millorant i per això, realitzar curses internacionals amb corredors d’elit és una oportunitat única i sorprenent per a mi”, ha declarat cofoi.

La competició es va desenvolupar a les illes Açores, en un format de tres etapes i on es van visitar tres illes diferents, combinant terreny volcànic, sinuosos senders, corriols ràpids i tècnics, acumulant un total de 86,4 quilòmetres i un desnivell positiu de 5.553 m.

La primera etapa duria als participants a l’illa Pico, on la competició es duria sobre un traçat de 26km i D+2500m. Castillo es classificaria en quarta posició, anant de menys a més: “una etapa que enganya, on acumula gran part del desnivell en els últims 13km. Vaig guardar l’últim cartutxo per aquesta segona part de cursa i la tàctica va sortir força bé”.

La segona etapa, de 27km i D+1700m, es duria a terme a l’illa Sao Jorge. El resultat de Castillo seria molt millor que l’anterior, alçant-se amb la segona posició: “El traçat va ser força ràpid i exigent, que es va endurir a causa de la pluja. A falta de 5km vaig aconseguir atrapar al segon i tercer classificat; en aquell moment havia de decidir si assegurar la quarta posició o arriscar i intentar el podi. Vaig decidir per la segona opció i el resultat va ser força satisfactori, tot i exigir-me més del compte”.

La tercera i última etapa, de 35km i D+1500m, portaria als participants a córrer a l’illa de Faial, sobre un terreny volcànic abrupte, vessants herboses i senders enfangats. Tot i la fatiga acumulada, Castillo donaria la resta repetint la segona posició.

Amb aquesta segona posició, Daniel Castillo guanya un dels tres Golden Tickets per a poder competir al més alt nivel internacional en tres curses del Golden Trail Championship 2022.

RESULTATS FINAL GOLDEN TRAIL NATIONAL SERIES: 1. Darren Thomas (USA), 2. Daniel Castillo (ESP), 3. Abrahan Hernandes (MEX), 4. Moritz Auf Der Heide (GER), 5. Juan Carlos Carera (MEX); 1. Anna-Stinna Erkkilä (FIN), 2. Janelle Lincks (USA), 3. Jael Morales (MEX), 4. Eleanor Davis (GBR), 5. Katarina Lovratova (SVK)

Tot i tenir només 21 anys, s’ha guanyat per mèrits propis ser un dels noms actuals del panorama de les curses per muntanya. Amb esforç, treball i molta disciplina ha aconseguit treure el caparró davant figures consagrades d’aquest esport.

Coneix-lo una mica més a través de la seva FITXA PERSONAL.