El català Pau Capell suma un nou triomf en aquesta temporada i segueix donant raons per emportar-se el títol del circuit Ultra-Trail® World Tour.

El petit poble de Grindelwald (Suïssa), considerat el bressol de l’alpinisme clàssic, donava el tret de sortida a més de sis-cents corredors disposats a participar en una de les proves més espectaculars del calendari de la Ultra-Trail® World Tour. La prova reina, de 101 quilòmetres i 6.700m de desnivell positiu, recórre el cor de la regió de l’Oberland bernès rodejada de cims de bella factura, amb l’Eiger com a cim més imponent.

Pau Capell ha estat el gran dominador de cap a cap i s’ha emportat el triomf després de 11h24’38”, aconseguint el segon millor temps de la història d’una prova que celebrava la seva sisena edició.

Aconseguir el rècord de Stephan Hugenschmidt (11:01) era molt difícil. Ha estat una carrera dura, amb una de les vistes més espectaculars que he vist en una cursa. M’he trobat molt bé durant el recorregut, sortint amb la mateixa estratègia de sempre i mirant sensacions. M’he posat al davant des del principi, però en Jason Schlarb no m’ho ha posat gens fàcil, inclús m’ha passat en el punt més alt, el Faulhorn, però a les baixades m’he trobat molt més ràpid que ell i a partir del quilòmetre 40 he liderat en solitari. Ha sigut després de l’Eiger Gletscher quan he aconseguit enxamplar més distància amb ell fins arribar a meta”. 

I així ha estat com els seus principals perseguidors, el nord-americà Jason Schlarb, el noruec Erik Sebastian Krogvig i l’holandès Peter Van der Zon, no han pogut fer res davant l’imparable ritme del català, que veien com la distància s’enxamplava a mida que passaven els quilòmetres.

Podi masculí: 1. Pau Capell (The North Face) 11:24:38, 2. Jason Schlarb (Altra Footwear) 11:57:58, 3. Peter Van der Zon (MudSweatTrails) 12:05:08

Aquesta victòria confirma l’excel·lent estat de forma del santboià en una temporada per emmarcar, amb victòria a Transgrancanaria i plata a Lavaredo i Mount Fuji, que el porten a liderar i a tocar pràcticament amb els dits el títol del circuit internacional Ultra-Trail® World Tour. El seu particular calendari seguirà el proper 1 de setembre a CCC® (Itàlia-Suïssa-França, 101Km), Ultra Pirineu el 29 de setembre i Limone Extreme a l’octubre.

En dones, victòria de Kathrin Götz per davant d’ Eva Sperger i Caroline Benoit. Totes tres han protagonitzat un autèntic duel que no s’ha decidit fins els instants finals.

Podi femení: 1. Kathrin Götz (Compressport) 13:49:06, 2. Eva Sperger (Team Gore Wear) 14:11:40, 3. Caroline Benoit (Oxitis) 14:20:40

Fotografies ©Eiger Ultra Trail