La vall de Ribes tornarà a vestir-se de gala el proper cap de setmana, i per novè any consecutiu, per una nova edició de Els Bastions. Ribes de Freser (Ripollès) serà de nou l’epicentre d’un esdeveniment que comptarà amb 1.200 participants, rècord absolut, entre les quatre modalitats de cursa.

Les tardanes nevades en les cotes més altes de la vall de Núria obliguen a l’organització a vetllar per la seguretat del corredor. Tot i això, es mantindran els traçats inicialment previstos, però serà indispensable l’ús de grampons pels itineraris ultra i trail. La meteorologia sempre ha estat un factor clau en el desenvolupament de la prova. De fet, els corredors no han pogut gaudir totalment del traçat de Els Bastions des de l’any 2015. Les tempestes del 2016 i 2017 i la neu en les parts més altes en l’edició passada van obligar a l’organització a neutralitzar la prova i utilitzar un recorregut alternatiu.

Durant el breafing es confirmarà l’obligació de portar el material B durant la prova (pantalons i jaqueta amb caputxa impermeable, samarreta tèrmica i guants), a més del  material marcat en el reglament de la prova.

Entre les principals novetats d’aquesta edició destaquem l’avançament de la sortida de la modalitat ultra, de 100km i 6.926m de desnivell positiu, que es realitzarà la mitjanit de divendres a dissabte. En quant al traçat, primerament es farà l’ascens a La Covil i La Baell, part final del recorregut de l’edició passada. Una gran volta circular per la vall de Ribes que coronarà els cims més representatius, com la Covil, Puigmal, Eina, Noufonts, Noucreus, Torreneules, Balandrau i el Taga, transitant per sobre dels 2.000m d’alçada en gran part del recorregut.

Entre els corredors més destacats de la modalitat més llarga trobarem a Albert Herrero, Josep Cuadrat, Carlos Mantero, Francesc Martín, Gonzalo Pedroche, Benet Pous, Lluís Sanvicente, Jose Manuel Torrico, Edu Villalba, Marta Batalla, Sabrina Solana, Mònica Guilera, Esther Hernández i Gina Julià.

La modalitat Trail avançarà la seva sortida a les sis del matí i allargarà el seu recorregut un xic respecte l’any passat, arribant als 76km i 5.497m. L’itinerari es dirigirà directament al cim del Puigmal (2.910m) passant pel Collet i Fontalba i d’aquí resseguirà el mateix itinerari que la modalitat ultra.

D’entre els favorits a la victòria trobarem a Maria Lluisa Ruiz, Clàudia Tremps, Tati Orquiola, Lidia Escamilla, Esther Franch, Natalia Rey, Carles Sánchez, Dani Parés, Jordi Uró i Albert Vilardell.

La Marathon, de 50 quilòmetres i 2.825m de desnivell positiu, donarà el tret de sortida a les set del matí. Seguirà el mateix itinerari de la modalitat Trail fins a Fontalba; d’aquí anirà cap a Núria i Coma de Vaca pel coll de Torreneules, passarà pel coll de Tres Pics i Puig Cerverís i, un cop a Pardines, es dirigirà de nou a Ribes de Freser.

Tancarà aquest festival de curses per muntanya la modalitat Short, de 27km i D+1.596m, i la Mini, pels més menuts de la casa.

Foto portada © Els Bastions


Notícies rel·lacionades: