La Pels Camins dels Matxos celebrarà el proper cap de setmana la seva dinovena edició després d’un any aturats a causa de la pandèmia. Una de les clàssiques de casa nostra que

Els Matxos han consolidat el rècord de participació que van aconseguir en 2017 amb la incorporació del Tastet de Matxos, de 23 quilòmetres. Aquest any el nombre d’inscrits torna a superar el miler.

Recorregut

Un total de 460 participants correran la prova mare Pels Camins dels Matxos, un recorregut de 63 quilòmetres i 6.200 metres de desnivell acumulat que porta els participants a coronar tres dels grans pics del territori: Bellmunt (1.246m), Puigsacalm (1.514m) i Cabrera (1.316m). Els participants a la prova mare podran escollir a la carta i in-situ quin dels quatre itineraris vol recórrer: el complet de 63 quilòmetres, el de Bellmunt i Cabrera, de 56 quilòmetres, el de Bellmunt i Puigsacalm, de 53 quilòmetres, o bé el de Bellmunt, de 48 quilòmetres. La sortida de Pels Camins dels Matxos serà diumenge 14 a les 6 del matí des del camp del Montserratí de Torelló, molt a prop de la Plaça de la Sardana.

Entre els corredors més destacats anomenarem a Andreu Simón, Jonatan Mora, Lluis Ruiz, Benet Pous, Guillem Ayats, Erika Núñez, Joanna Redondo i Lidia Escamilla.

El Tastet de Matxos, que es disputarà dissabte 12, començarà a les 9 del matí des del mateix punt. Aquesta prova de 23 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell acumulat ens porta pels llocs més emblemàtics de la zona: Borgonyà, Bellmunt (1.248m), camí dels Cristians Vells i el Castell dels Torelló (781m) abans de retornar a Torelló.

Baixar de sis hores té premi

La dinovena edició de Matxos mantindrà el repte Matxo Pot. Gràcies a la col·laboració d’Axilone Metal, el participant que guanyi el recorregut de 63 quilòmetres i que a més, ho aconsegueixi fer en menys de 6 hores, molt a prop del rècord que va fixar Andreu Simón l’any 2019 (6:09:26), s’emportarà 2.000 euros. Si en l’edició d’enguany no s’aconsegueix el repte, l’any vinent el pot s’incrementarà amb 1.000€ més. Tot plegat amb l’objectiu de proposar un repte als participants que facin un esforç excepcional.

Foto portada: Ramón Casacuberta