Pau Capell suma el seu segon podi a Chamonix en una cursa per emmarcar. El britànic Thomas Evans sentencia la CCC a falta de sis quilòmetres pel final davant el xinès Min Qi, líder durant gran part de la cursa.

Pau Capell ha tornat a inscriure el seu nom en un podi a UTMB. Aquest cop ben lluitat, fent una cursa de menys a més i sense caure en la temptació de seguir l’alt ritme imposat per Min Qi des del principi.

El xinès ha sortit com una bala i ja en els primers quilòmetres obria una bretxa d’uns deu minuts respecte a rivals com Aurélien Collet, Cody Reed, Thomas Evans o Marco de Gasperi. A partir de la marató, Pau Capell començaria a remuntar posicions mentre Marco de Gasperi aconseguia reduir la distància amb Qi a tant sols dos minuts. Capell atraparia a Evans a Trient i ambdós començarien una aferrissada lluita per caçar al grup capdavanter situat a set minuts. De Gasperi no resistiria l’alt ritme de Qi i s’enfonsaria en la baixada a Tré Le Champs a falta de 13 quilòmetres pel final, mentre veia com Evans i Capell passaven sense aturador.

L’ascens a La Flégère dictaria sentència. Evans aconseguia atrapar al xinès i iniciarien el vertiginós descens a Chamonix, mentre que Capell quedaria lleugerament per darrera. El britànic, molt més fort en el tram final, aconseguiria una merescuda victòria amb un temps de 10 hores, 44 minuts i 32 segons, a 6 minuts de Qi. Visiblement content i satisfet, Pau Capell s’adjudicaria el bronze en una cursa que guardarà en la memòria. No en va és el segon podi del català després de la victòria a TDS l’any 2016.

“He patit al principi, amb rampes a les cames i no em sentia còmode. Inclús dubtava si retirar-me, però amb pit i collons m’he pogut sobreposar. Un podi amb sabor a glòria” – declarava Pau a l’arribada.

Bona cursa també del berguedà Ivan Camps, que s’ha mantingut en les primeres posicions durant tot el recorregut. Finalment, setè. Isaac Riera trobaria recompensa al treball i esforç dels últims anys amb una desena posició. Enhorabona!

Miao Yiao, victòria sense oposició

La corredora de The North Face guanyava la CCC amb contundència i sumaria així el segon triomf xinès en la història de l’esdeveniment. Yiao s’ha posat al capdavant des del primers instants i rivals com Katie Schide, Anne Lise Rousset, Ida Nilsson o Azara García no han pogut donar-li caça. La nord-americana Katie Schide s’alçava amb la segona posició mentre que Ida Nilsson superaria a Rousset en els últims instants i tancaria el podi femení. Azara García acabaria abandonant a meitat de cursa per problemes físics.

1 Thomas Evans (GBR) 10:44:32 Miao Yao (CHN) 11:57:46
2 Min Qi (CHN) 10:50:07 Katie Schide (USA) 12:28:42
3 Pau Capell (CAT) 10:52:26 Ida Nilsson (SUE) 12:41:37

Fins a 73 corredors catalans han pres la sortida. Aquí el resultat de tots ells (definitiu).

Fotografia: JM Muñoz Egea