Gener es queda orfe de curses i suma quatre mesos sense competicions

1064

L’esport català sumarà un nou mes sense poder realitzar proves esportives a l’aire lliure, a l’espera de que el Procicat es reuneixi el proper divendres per valorar les actuals mesures de contenció de la pandèmia de COVID-19.

Les curses previstes per aquest mes de gener han decidit posposar-les a una millor data o, en el pitjor dels casos, a suspendre l’edició d’aquest 2021. Per trobar l’última competició organitzada ens hem de remuntar al passat 4 d’octubre, amb la disputa de la Cursa de Muntanya de l’Alta Segarra. Aquest fet està provocant una greu crisi en el sector outdoor i la desaparició d’algunes de les proves emblemàtiques del nostre país, com Els Bastions.

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha demanat al govern català en reiterades ocasions la represa dels entrenaments i de la competició d’àmbit català i segueix treballant per a un consens en l’aplicació de les mesures de seguretat a l’esport, tal i com es va fer a l’estiu amb la implementació de protocols de seguretat i higiene. A més, la UFEC sol·licita una partida pressupostària de 25 milions d’euros en ajudes directes per a clubs i federacions per a sufragar les pèrdues econòmiques ocasionades al sector.

L’aturada de la competició a Catalunya està fent retrocedir la pràctica esportiva a nivells de principis dels 90. Un toc de mort.

Trobareu el calendari actualitzat en aquest enllaç:

CALENDARI TRAIL CATALUNYA 2021

Foto portada: X-Trail Marathon