Kilian Jornet torna a la competició després del seu intent d’ascens en solitari a l’Everest. El corredor català, en el seu any menys competitiu, arriba a la gran final de les Golden Trail Series després d’haver guanyat les tres proves que ha disputat de la competició, com Zegama al Pais Basc, Sierre Zinal a Suïssa –amb rècord inclòs- i Pikes Peak als EUA.

Els deu millors homes i dones de la classificació general es van guanyar el dret d’enfrontar-se entre si en una prova que promet ser espectacular. La Annapurna Trail Marathon, de 42km i un desnivell positiu de 3.560m, té el seu inici a la població de Lumre i acaba a Dhampus, tocant sostre als 3.753m d’alçada.

“La cursa no és particularment alta pel Nepal, però en qualsevol lloc del món seria d’una gran elevació. La cursa puja fins a prop dels 4.000m i això sens dubte afecta el nostre rendiment quan correm, però tots els corredors que competirem estem acostumats a entrenar i competir en altitud” – explica Kilian Jornet.

Per determinar els guanyadors de les Golden Trail World Series es prendran en compte els tres millors resultats dels corredors durant la temporada més el resultat en la gran final. Classificació general GTWS 2019

Hi prendran part els següents corredors:

HOMES
1. Kilian Jornet (Team Salomon)
2. Nadir Maguet (Team La Sportiva)
3. Davide Magnini (Team Salomon)
4. Bartlomiej Predwojewski (Team Salomon-Suunto)
5. Stian Angermund-Vik (Team Salomon)
6. Thibaut Baronian (Team Salomon)
7. Sage Canaday (Team Hoka)
8. Aritz Egea (Team Salomon)
9. Rémi Bonnet (Team Salomon)
10. Marc Lauenstein (Team Salomon)

DONES
1. Judith Wyder (Team Salomon)
2. Maude Mathys (Team Salomon)
3. Ruth Croft (Team Scott)
4. Eli Anne Dvergsdal (Team Salomon)
5. Silvia Rampazzo (Team Scarpa/Tornado)
6. Elisa Desco (Team Scarpa/Compressport)
7. Meg Mackenzie (Team Salomon)
8. Yngvild Kaspersen (Team Adidas Terrex)
9. Amandine Ferrato (Team Hoka)
10. Holly Page (Team Adidas Terrex)

Foto portada © Irunfar