Aquest cap de setmana, amb la disputa de la Trepitja Garrotxa, va finalitzar la present edició de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la FEEC, on Jesús Pau Vázquez i Núria Codina es van proclamar campions.

Nascuda al 2011 fruit de l’esforç i l’empenta de les entitats organitzadores i del que aquí subscriu, va ser pionera en el seu dia a l’Estat espanyol sent la primera d’aquestes característiques. Una competició que, un any més, ha passat amb més pena que glòria i que està caient estrepitosament a una desaparició. I ens dol.

Les xifres de participació no són gaire encoratjadores: només 500 corredors en el total de tres proves que conformaven la Copa Catalana d’aquest 2019. Si això li sumem un Campionat de Catalunya pobre, on només hi van prendre part 43 corredors, fa que pensar.

Sabem de bona mà que la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), encapçalat pel responsable del Comitè d’ultres, estan fent un esforç per a que la competició funcioni. Però també creiem que des de la institució federativa poden fer més per atraure a clubs i corredors. De fet, hi ha certs punts on creiem que caldria millorar i no caure en certa desídia.

Repercussió mediàtica: No és de rebut que una competició, coordinada des de la pròpia FEEC, només li dediqui unes poques línies en una prèvia i una notícia posterior a cada prova. Tampoc entenem que existeixi una pàgina de Facebook dedicada, precisament, a la Copa Catalana de curses d’ultraresistència i que només hagi publicat cinc ‘post’ en tot l’any.

Certificat mèdic: En el seu dia vam aplaudir aquest requisit per a participar en proves d’ultraresistència. Caldria, però, que la FEEC facilités un llarg reguitzell d’establiments repartits per Catalunya on poder realitzar una revisió mèdica a bon preu. Ara mateix, trobar aquesta informació al web és certament rebuscat.

En quant al model de certificat mèdic, caldria actualitzar-lo anualment al web abans de començar la competició.

Plataforma d’inscripcions: L’eina que facilita el web federatiu és bona, però caldria que fos optativa i no pas obligatòria per l’entitat organitzadora de l’esdeveniment.

Premis en metàl·lic suculents: Feina que sabem que és quelcom difícil en el temps actuals, però no impossible per a una Federació esportiva.

En definitiva, esperem que la FEEC prengui nota d’aquestes premisses i que la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència torni a ser una competició referent i on les millors proves i els millors esportistes del nostre país vulguin formar-hi part.