La Copa Osoning Trail Run arriba al seu equador amb èxit. El campionat de curses de muntanya de la comarca d’Osona, impulsat per Osoning i tretze organitzadors del territori, tanca la primera meitat del certamen amb més de 2.300 participants. En comparació amb l’edició de 2022, la participació ha crescut un 27%.

Èxit participatiu

Des del passat mes de febrer s’han celebrat un total de 6 proves repartides per la geografia osonenca: la Runprimer 360, Sant Isidret, la Cursa del Roc Gros, Pels Camins dels Matxos, Via Castrum i el Trail de Sora. Marina Sabaté, organitzadora del Trail de Sora, destaca “Hem experimentat un bon creixement de corredors i seguim avançant i treballant per consolidar tant la nostra cursa com la Copa”.

Des de la perspectiva dels participants, la valoració també està sent molt positiva. Laia Doval, que ha participat a totes les curses de la modalitat trail llarg, assenyala que “El millor de les curses de la Copa són els recorreguts. Combinen uns paisatges brutals amb trams molt tècnics i corriols trenca-cames”.

Primers líders

A la meitat de l’edició de 2023, Laia Doval i Oriol Requena, en el Trail Llarg, i Ariadna Carbonell i Marc Ginesta en el Trail Curt, encapçalen les classificacions d’aquesta Copa Osoning 2023. Podeu consultar les classificacions en aquest enllaç.

Més enllà dels primers classificats, el certamen també reconeix els finishers, que són els corredors que participen, com a mínim, al 50% de les proves del calendari. Marc Traserra, coordinador de la Copa, ressalta “Volem posar en valor el corredor popular i premiar la seva fidelitat i recurrència”. Quan encara resten la meitat de proves, ja hi ha més d’una quinzena de trail runners que han adquirit aquesta condició.

Amb la mirada posada a la segona part del campionat, a partir del 9 de juny arrencarà la modalitat de curses verticals, amb la Pujada Solidària a la Creu de Gurb. A la prova gurbetana la seguiran les següents:

Com funciona la Copa Osoning?

Es pot participar en la modalitat que més s’adapti a les preferències de cada corredor, amb la condició que per ser considerat finisher caldrà haver participat el 50% (Trail curt i llarg) i el 100% (en el cas del KV) de les proves.

Les modalitats que conformaran la Copa Osoning Trail Run són les següents:

CURSA EN PUJADA: Les curses en pujada son curses en format vertical, en que hauran de superar el desnivell vertical. Aquestes curses tenen una distància d’entre 1’5 i 4’5 km amb un desnivell positiu de 400-800 metres

TRAIL CURT: Són curses de curta distància (de 5 a 19 km), adaptades a tothom i el recorregut normalment és circular.

TRAIL LLARG: Són curses de llarga distància (de 20 a 30 km), en aquest cas són curses més exigents i el recorregut normalment és circular

Reglament Copa Osoning 2023

Trail Run Kids

En darrer terme, acompanyant les proves per a adults, s’està celebrant la primera edició de la Copa Osoning Trail Run Kids. Seguint la mateixa filosofia de la Copa, s’ha creat la lliga de curses de muntanya escolars d’Osona. S’ha apostat per un format de proves no competitives, respectant les característiques fisiològiques dels nens i adaptant les distàncies i el desnivell. L’edició inaugural compta amb 7 proves, que s’han estat celebrant des del mes de març i finalitzaran el 18 de juny.