Després de l’obligada parada per la pandèmia, “La Hivernal de Campdevànol” torna de nou al calendari de curses per muntanya. La prova ripollesa es disputarà el 19 de febrer, celebrant el desè aniversari amb molt bona salut, si tenim en compte els gairebé 800 inscrits de la darrera edició. I precisament la data és una de les novetats del 2022. La cursa segueix apostant pel tercer cap de setmana de febrer, convertint-se així en la primera cursa alpina de la temporada, però trasllada la festa a dissabte perquè així tothom pugui gaudir de l’ambient post cursa i de totes les activitats que s’estan preparant en motiu d’aquests 10 anys.

Nous recorreguts

Des de l’organització s’ha apostat per un canvi, una bona manera de celebrar la dècada d’existència. Desapareix la distància marató, però no la visita a la Serra de Montgrony i a un dels seus cims. La nova distància de 27km, amb aproximadament 1500+, serà més directa i coronarà el cim de La Covil, a 2.001m d’alçada.

La cursa curta també es modifica, passant ara a ser de poc menys de 15km, mantenint el format atlètic que sempre ha tingut, afavorint els corredors i corredores més ràpides. No oblidem que aquesta és una cursa que ha vist néixer figures del trail del nostre país com la Gisela Carrión, l’Isaac Barti i molts altres que ara estan competint al més alt nivell.

La caminada, la prova pensada per descobrir l’entorn de Campdevànol i viure la festa d’una manera més pausada no faltarà a la cita aquest 2022, i com sempre, ho farà amb un circuit dissenyat exclusivament pels senderistes, que els farà recórrer els indrets més apreciats i espectaculars de l’entorn del poble.

Les inscripcions ja estan obertes a través del seu web oficial.