Santa Maria de Martorelles (Vallès Oriental) tornarà a vibrar aquest diumenge amb el retorn de la salvatge Neorural, una de les cites ineludibles del calendari per acabar de rematar la temporada.

Una cursa que, ho podem garantir, s’ha convertit en una de les més dures i tècniques del calendari, aconseguint extraure el màxim de suc a l’entorn del poble.

El recorregut d’aquesta novena edició alleujarà una mica la duresa de les últimes edicions, ‘rebaixant’ a un circuit 100% ‘punk’ d’uns 25 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.625m, farcit de corriols, amb pujades temibles i baixades d’infart. Un autèntic trencacames només apte per corredors amants del ‘bondage’ corriolero i amb capacitat de patiment i gaudiment a parts iguals. Els turons i racons del Parc Natural de la Serralada Litoral seran l’escenari d’una Neorural ben humida que presenta nous corriols i recorre llocs emblemàtics com Castellruf, la font de la Mercè, la font de la Dinamita, el Turó de Galzeran i del Montcau.

La sortida i l’arribada de la Neorural es realitzarà al Parc de la Torrentera de Santa Maria de Martorelles, a 250 metres sobre el nivell del mar i que arriba només als 485 metres d’altitud al punt més alt del circuit. Enmig una dotzena de pujades i baixades posaran a prova la musculatura dels prop de 300 corredors participants.

Entre els inscrits cal destacar a Lluís Ruiz, un dels corredors més destacats d’aquest any, Oriol Prat, guanyador de l’última edició, així com Eduard Villalba, Carles Sánchez o Jesús Fraile. En l’apartat femení destaca la participació de Marta Muixí, Aitana Domènech i la sempre ràpida Anna Pujol.