La Ultra Pallars 360, amb mig miler de participants

La localitat pallaresa de Tremp acollirà la tercera edició de l'esdeveniment, que presenta quatre distàncies: 100, 49, 27 i 15 km

525

La Ultra Pallars 360 celebrarà aquest cap de setmana la seva tercera edició plenament consolidada a la comarca del Pallars Jussà, un territori amb milions d’anys d’història i un ric entorn natural, dins de l’àmbit del Geoparc Mundial de la UNESCO Orígens.

L’esdeveniment, organitzat per l’Associació Esportiva Roca Roia, reunirà prop de 500 participants, xifra rècord de la seva curta però creixent història.

El programa de la Ultra Pallars 360 presentarà quatre curses de diferents distàncies i dificultats perquè tothom pugui gaudir d’aquest meravellós entorn, amb la localitat de Tremp com a centre neuràlgic.

La prova reina tornarà a ser la modalitat Ultra, que s’allargarà fins als 100 quilòmetres i 5.000m de desnivell positiu, incorporant com a novetat l’ascens a l’espectacular Pui de Lleràs (1.691m). Amb inici i final a la localitat de Tremp, es prendrà la sortida la mitjanit de dissabte i donarà una gran volta circular al voltant del pantà de Sant Antoni per pistes, corriols i senders.

El recorregut permet la unió perfecta entre un espai natural especial i els nuclis rurals més importants de la zona, com el cim de Sant Corneli (1.351m), roc de Pessonada (1.223m), roc de Neret (906m) o els pobles de Rivert, Salàs de Pallars, la Pobla de Segur o Talarn.

Es podrà fer individual o en equip de 4 per relleus (23km D+900m / 24km D+1.500m / 26km 1.600m / 27km D+1.000m). Corredors de renom com Núria Picas, Sara SananteClàudia Bosch, Mònica Guilera, Carmen Palacin, Ivan Moreno, Gaspar Bartra, Sergi Rodriguez, Esteban Monje Jaume Folguera han confirmat la seva presència, elevant sens dubte el nivell d’aquesta edició.

La matinal de dissabte, aprofitant que el circuit és circular, es donaran tres sortides:

La Marató Pobla Trail, 49km i un desnivell positiu de 2.200m, prendrà la sortida a La Pobla de Segur i amb arribada a Tremp. Un recorregut que transcorrerà en un 95% per  senders i transitarà per racons feréstecs i poc concorreguts, pujant també al cim Pui de Lleràs. Entre els corredors més destacats trobarem a David Carrasco, Ruben Caseny, Jordi Marco, Elizabeth Chiva i Gemma Barrabeig.

La Geotrail Pallars, de 27km i D+1.100m, tindrà la sortida a Salàs de Pallars i arribarà també a Tremp, tot passant per Santa Engràcia i Talarn.

L’Entrapussada“, de 15 quilòmetres i 400 metres de desnivell positiu, cobrirà el tram des de Talarn fins a Tremp amb un recorregut ple de corriols.

Cal recordar que la Ultra Pallars 360 ha aconseguit, no només fer-se un forat dins l’atapeït calendari de curses per muntanya del nostre país, sinó també deixar un bon sabor de boca als corredors que hi han pres part. De fet, l’edició passada va ser la quarta millor prova valorada pels lectors d’Ultres Catalunya.