L’actualitat del cap de setmana: 11-12/02/2023

363
Marc Ollé guanya a Marbella i es líder de la Copa d'Espanya FEDME. Foto: Juan Gatón

Aquesta setmana han participat un total de 3.121 corredors, repartits entre 11 curses per muntanya, dels quals 2.370 van ser homes i 751 dones. La prova amb més participació va ser la Montserrat Skyrace amb 559 corredors.

Marc Ollé, victòria i líder de la Copa d’Espanya

Marc Ollé guanya la Carrera per Montaña Sierra Blanca, a Marbella, en la prova inaugural de la Copa d’Espanya de Carreras por Montaña de la FEDME. L’igualadí va dominar els tècnics 42km del recorregut pràcticament de cap a fi, imposant-se davant Antonio ‘Pitu’ Herrera i Quique Gallego i es posa líder de la competició.

Al Podcast (al final de l’article) podreu escoltar les impressions de Marc Ollé al finalitzar la cursa.

Montserrat Skyrace viu l’última festa del trailrunning

La Montserrat Skyrace va viure la seva última edició amb més de 500 corredors. Andreu Contijoch i Natalia González van aixecar el triomf amb autoritat en la prova més llarga, la Skyrace, de 25km i 1.500 metres de desnivell positiu, per davant de Luis Miguel Rosario i Ludovic Fernández en l’apartat masculí, i de Anya Tarasova i Paloma Lobera en la cursa femenina.

En canvi, la lluita per la victòria masculina en la modalitat Express, de 13km, va ser més emocionant, on Daniel Jares es va proclamar campió per davant de David Gutiérrez i Oriol Frigola. No tant emocionant va ser la cursa femenina, on la jove Gabriela Lasalle va tornar a demostrar la seva qualitat i s’imposava clarament a les seves rivals, Marta Palau i Núria Llansó.

Breus:

Ragna Debats segueix aconseguint victòries al voltant del món. La catalano-holandesa es va imposar a Argentina, a la Aconcagua Ultra Trail de 100km finalitzant a més 4a absoluta, en la prova que tancava el circuit internacional Spartan Trail

Aroa Sío va ser tercera a la Tarawera Ultramarathon by UTMB, de 102km. La corredora gallega, a l’espera d’una possible renuncia de la guanyadora, Nanci Jiang, per tenir el Golden ticket que li doni accés a participar a la Western States. La prova, guanyada per Zach Miller i Lucy Bartholomew, va inaugurar el prestigiós circuit de les UTMB World Series 2023 que, per cert, afegeix una cursa més al seu calendari. Concretament a la Xina, la Ultra-Trail Ninghai.

Cèlia Balsells i Josep Morales s’imposen a la Cursa dels Biberons, a Pinell del Brai, i són els primers líders de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC

Esperant la primera gran cita de la temporada, la Transgrancanaria, que es disputarà a partir de dimarts que ve amb alguns dels millors corredors del món, com Courtney Dauwalter, Nuria Gil, Claudia Tremps, Azara García, Pau Capell, Bart Przedwojewski…

Pel proper cap de setmana està prevista la celebració de 3 curses arreu de la geografia catalana: