Livigno Skymarathon, test per al jove planter de la FEEC

El Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de la FEEC viatja a Itàlia per participar en una de les skyrace més tècniques i espectaculars d'Europa

796

El Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de la FEEC viatja a Livigno (Itàlia) per participar en una de les curses per muntanya més tècniques i espectacular d’Europa: la Livigno Skymarathon.

En aquesta ocasió, l’equip català estarà format per quatre integrants: Gabriela Lasalle (AE La Mitja del Castell), Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà), Ïu Net (Trail Xics Montseny), Jan Castillo (CE Moianès Independent) i Jan Torrella (UEC de Bagà).

El jove planter participarà en la modalitat més ‘curta’ de Livigno, la Skytrail, amb 17 quilòmetres i 1.400 metres de desnivell positiu, que a partir d’aquest any es realitzarà en un nou i espectacular recorregut, portant als corredors fins als 3.007 metres d’altitud del Pizzo Cassana.

La prova estrella serà la Brooks Livigno Skymarathon, amb els seus 36 quilòmetres i 2400 metres de desnivell positiu. La cursa assolirà els cims de la Muntanya Motto (2700 m), Punta Cassana (3016 m) i Pizzo Cassana, també coneguda com Piz da Rin (3007 m) i finalment del Monte delle Rezze (2858 m), per a una ruta extremadament difícil des del punt de vista tècnic i molt suggerent en termes de paisatge.

Text: Albert Torrent. Foto portada: Pere Rullan – FEEC