Marató Vall de Cardós: neix una nova cursa a l’Alt Pallars

La prova pallaresa disputarà la primera edició el proper 18 de maig

6927
La Marató de la Vall de Cardós permetrà conèixer racons d'espectacular bellesa

Una nova cursa per muntanya neix al Pallars Sobirà. La Marató Vall de Cardós (MVC) veurà la llum el proper 18 de maig amb l’objectiu de mostrar l’espectacular paisatge que amaga la vall i el Parc Natural de l’Alt Pirineu: carenes alpines, llacs d’alta muntanya, cims de més de 2.800 metres, senders de bosc o bucòlics pobles pirinencs.

Amb sortida i arribada al càmping de la Borda del Pubill (Ribera de Cardós), la Marató Vall de Cardós mostrarà els racons més emblemàtics i espectaculars de tota la vall. Un recorregut que no deixarà indiferent a ningú, amb terrenys ràpids que permetran conèixer alguns dels petits pobles de la vall, fins a zones tècniques d’alta muntanya on el terreny és salvatge i espectacular.

La Marató, de 45km i 3.600m de desnivell positiu, concentrarà tots els al·licients d’una cursa d’alta muntanya: coronarà cims com el tuc de Lo Calvo (2.291m), Campirme (2.632m), Pic de la Coma del Forn (2.683m) o el Pic de Ventolau (2.853m); s’aproximarà a estanys de gran bellesa com el de Mascarida, els Tres Estanys, Soliguera i de Finestres; i també visitarà pobles d’encant com Bonestarre, Anàs i Estaón.

La mitja marató, de 23km i 1.400m de desnivell positiu, permetrà conèixer el ric patrimoni natural, paisatgístic i arquitectònic de la vall de Cardós. Passarà per pobles de gran bellesa com Lladrós, Benante i Ainet de Cardós, llogarrets com la borda de Calatxo, Nibrós, Massover i Vidal, i s’enlairarà fins als cims de Miravall (1.866m) i Pui Tabaca (1.719m).

Inscripcions solidàries

Les inscripcions ja resten obertes AQUÍ fins el 12 de maig de 2024 o a l’exhaurir els 200 dorsals disponibles. El preu de la inscripció és de 35€ per a la Marató i 15€ per a la Mitja Marató (5€ més pels no federats). El preu inclou samarreta commemorativa, avituallaments en cursa, dutxes, servei mèdic, cronometratge i fotografia.

Dos euros de cada inscripció de la marató aniran destinats a la investigació del trastorn límit de la personalitat amb IRB Lleida, mentre que 2€ de la mitja marató s’invertiran en la investigació de la malaltia minoritària MDS.