Si per alguna cosa destaquen les Terres de Lleida és per la varietat de paisatges que ofereix. Des de la plana del sud fins a l’alta muntanya del Pirineu, la variabilitat del terreny ens amplia el ventall de possibilitats per a l’entrenament, amb la pràctica de qualsevol esport outdoor, com el trail o la BTT.

La Trail Zone de Lleida posa a la teva disposició un circuit de trail per a cada una de les 13 comarques que l’integren, per a que puguis fer un tast del que el Pirineu i les Terres de Lleida et poden aportar i així conèixer aquest fantàstic i variat territori.

Trobarem fins a 13 circuits diferents -sumant més de 238 quilòmetres i 10.205m de desnivell positiu- dividits per distància i dificultat, amb sis itineraris de mitja distància, tres de llarga distància, dos de curta distància i dues verticals que us permetrà conèixer el patrimoni natural de les Terres de Lleida.

La informació detallada dels circuits, amb tracks, fotografies i descripció, la trobareu en aquest enllaç.

Cal destacar que, paral·lelament a aquesta nova proposta de circuits al territori lleidatà, també podreu gaudir de la The Trail Zone Rialp. També amb una completa i extensa xarxa de recorreguts, en aquest cas tots ells d’alta muntanya, i que com a epicentre tenen la pirinenca població de Rialp.

Open Trail Races: el cronometratge del futur

Actualment i d’entre aquestes 13 propostes de trail running, una la podreu gaudir a través de l’aplicació OTR: la Milla Vertical d’Àreu, amb un ascens directe al Monteixo (2.905m) des del bucòlic poble d’Àreu.

Paral·lelament també està disponible, de forma cronometrada, dues distàncies a l’estació de trail de Rialp (Matxicots 20k i Matxicots 10k) i la cursa Vertical Quiri, a Noves de Segre.

Aquest sistema permetrà, a través del Bluetooth del telèfon mòbil, cronometrar la vostra participació durant tot l’any i comparar-te amb altres corredors al pas per cada punt de control amagat per l’itinerari. Aquesta aplicació necessita el GPS activitat però no de connexió a internet. Per activar OTR només caldrà descarregar l’APP, registrar-se i anar al punt de sortida de la ruta.


Fitxa tècnica:

Circuits: 13
Circuits amb competició on-line: 1
Senyalització: No. Cal fer servir track o indicacions pàgina web.
Aigua: En pràcticament tots els itineraris caldrà proveïr-nos d’aigua al començar.
Serveis: Alguns dels circuits tenen punt d’acollida i/o servei de dutxes sota consulta. A cada circuit us indiquem el telèfon de l’Ajuntament.