L’ultrafondista terrassenc va completar els 150 quilòmetres de la prova finlandesa i va deixar petjada amb una quarta posició en una de les curses hivernals més dures del planeta.

La localitat de Rovaniemi, situada a la Lapònia finlandesa, és la porta d’entrada del Cercle Polar Àrtic. La sortida de la prova, situada sobre el riu Ounasjoki, va reunir fins a 71 participants de 26 països diferents en la modalitat de 150k, encara que una cinquantena més ho farien en les altres dues modalitats de 66 i 300k. Un esdeveniment que es pot realitzar en tres disciplines: a peu, amb esquís o amb BTT o fast-bike.

Tot i que dies abans de la cursa l’ambient rondava els 25 graus sota zero, la temperatura va millorar molt i es va situar durant el cap de setmana a només cinc graus negatius. Això va ser un handicap per a la progressió dels participants, ja que la neu estava més pesada del normal i dificultava la seva progressió.

La Rovaniemi 150 Artic Winter Races és una cursa d’autosuficiència, on els corredors han d’arrossegar el material i menjar adient en una pulka -una espècie de petit trineu de plàstic molt habitual als països nòrdics- en un traçat majoritàriament cobert de neu i de gel.

“La neu estava força tova degut a la pujada de les temperatures i arrosegar la pulka en aquestes condicions ha estat molt dur. Vaig carregar tot el pes possible a la motxilla per alleugerar el pes del trineu, però tot i això era difícil de manipular. Tot i això, l’experiència ha estat molt enriquidora”.

Finalment, Oriol Antolí es classificaria en quarta posició amb un temps de 26 hores i 43 minuts, aconseguint el bronze en categoria masculina. La parella de finlandesos Saara Päätalo i Jarkko Aspegren serien els guanyadors amb un temps rècord de 23 hores i 15 minuts, mentre que l’espanyol Simón Gfeller ho faria en tercera posició quaranta minuts després.