La mítica prova d’esquí de muntanya celebra, des de 2015, la seva versió d’estiu en format de tres etapes. Enguany, fins a 278 parelles han pres part del brutal recorregut de 70 quilòmetres i 7.000m de desnivell positiu a través de les muntanyes d’Arêches-Beaufort (Savoia, França).

Pierra Menta EDF été 2018

🔺 [Film officiel Pierra Menta EDF Eté 2018] 🔻Retour sur 3️⃣️ jours de folie 🌞Merci à toutes les personnes présentes ce week-end 💯⏩ Rendez-vous dans 1️⃣️ an ⏳🎥 Supersize films🎵 CloZee & ArtlistArêches-Beaufort SCOTT Sports France EDFClub Multisport Arêches-Beaufort Charpente Pierroz Compressport Groupama Authentic Nutrition Satoriz – Le Bio pour tous Trails Endurance Mag Coopérative laitière du Beaufortain Lafuma Mobilier Azureva Fruiss CAMP – CASSIN St-Yorre Running Alpina Savoie Globatlas Adventures Sapeurs-pompiers de la Savoie – SDIS 73 Sportvicious Alpinemag

Gepostet von Pierra Menta EDF Eté am Montag, 9. Juli 2018

Tot i no haver corregut mai junts, la veritat és que Jordi Gamito i Ivan Camps van aconseguir formar un binomi perfecte en una prova que, per les seves característiques, és considerada com una de les curses més dures del món.

La primera etapa (29km i D+2750m) recorre la Roche Plane, Pointe de la Grande Combe i Cuvy plena de passatges tècnics i aeris. Gamito i Camps arribarien en sisena posició, a uns 12 minuts del podi.

La segona etapa (30km D+2700m) és la més llarga, tècnica i, sens dubte, la més difícil. L’ascens al mític cim del Grand Mont, que emergeix com el gran dominador del massís de Beaufortain amb 2.686m, posa a tothom a lloc. Un espectacular recorregut a través d’escarpat terreny equipat amb cordes, com l’aresta de Rognoux, estanys de diferents colors i rodejat de muntanyes per enamorar. Gamito aprofitaria l’experiència en terreny tècnic, com la seva participació a Els 2900 d’Andorra, i junt amb Camps gestionarien millor aquesta etapa arribant en tercera posició, situant-se a poc més de 8 minuts del desitjat podi.

La tercera etapa (18km D+1550m), tot i no ser igual de tècnica que les anteriors, alterna constants pujades i baixades que la converteixen en un autèntic trencacames. Com a colofó, l’ascens al cim de Roche Parstire (2.108m) amb vistes a l’embassament de Roselend. La parella catalana ho donarien tot per a emportar-se la victòria de l’etapa i esgarraparien el suficient temps als seus rivals com per aconseguir la tercera posició final.

Podi final: 1. Alberto Comazzi / Cristian Minoggio (09:55:47) – 2. Germain Grangier / Sylvain Camus (10:02:13) – 3. Jordi Gamito / Ivan Camps (10:29:47)

Classificació General

Fotografies: © Pierra Menta Été