Resum Trail Setmana Catalunya: 17-18/09/2022

1675

Aquesta setmana han participat un total de 1.509 corredors, repartits entre 7 curses per muntanya, dels quals 1.134 van ser homes i 375 dones. La prova amb més participació va ser la Rialp Matxicots amb 700 corredors.

Àngels Llobera i Alejandro Villarino guanyen la Matxicots

Precisament començarem el resum amb la Rialp Matxicots, que va celebrar amb èxit la seva dotzena edició, sent una de les curses més estimades i més ben valorades del calendari català. Fins a 700 corredors van gaudir dels cims i les valls del Pallars Sobirà. Una edició que ens va regalar una bonica lluita pel triomf entre Alejandro Villarino i Abel Carretero en la prova més llarga de 50km i D+4000m, sent el jove Villarino el vencedor final. Per la seva banda, Àngels Llobera va dominar de principi a fi i es va endur el triomf femení.

En la mitja marató, triomfs de Paula Mata i Marc Gasa. I la festa s’arrodoniria diumenge amb la Matxixics, que reuniria prop de 200 nens i nenes.

Llegeix la notícia sencera aquí

Eduard Hernández i Nuria Gil es coronen com a campions de Catalunya al Taga

L’emblemàtica cursa del Taga 2040 EVO va acollir el vint-i-dosè campionat de Catalunya de curses per muntanya de la FEEC. La prova de Sant Joan de les Abadesses va reunir més de 400 corredors, sent Eduard Hernandez i Nuria Gil els vencedors d’aquesta edició. Gil, a més, aconsegueix coronar-se com a campiona de Catalunya per tercera vegada, empatant amb Ragna Debats en el palmarès, però sent la única que ho fa de forma consecutiva.

Tor des Geants tanca una edició èpica

La colosal prova italiana, de 350 quilòmetres i 31.000m de desnivell positiu a través de la Vall d’Aosta, va arrencar el passat 10 de setembre des de Courmayeur, amb la participació de fins a 15 corredors catalans. El suís Jonas Russi i la británica Sabrina Verjee van ser els vencedors. La corredora basca Silvia Trigueros va ser segona i acumula cinc podis en les seves sis participacions: 3 triomfs i 2 segons llocs, fet que només ella té l’honor de tenir.

A la vegada, és va celebrar la tercera edició de Tor des Glaciers. Si el Tor des Géants és ja de per si un repte majúscul, aquesta s’emporta la palma amb els seus 450km i 37.000m de desnivell positiu. Mònica Guilera va aconseguir pujar al cinquè lloc del podi en una edició que va finalitzar abans d’hora per culpa de la neu, que va cobrir les parts més elevades de la prova i impedint el pas dels corredors. Així doncs, l’enhorabona per la vilafranquina!