L’escollida com a millor ultratrail els anys 2015 i 2018, la Rialp-Matxicots tornarà a oferir un extens programa de curses per muntanya per ensenyar la bellesa de l’entorn del Pallars Sobirà. Permetrà conèixer els emblemàtics pics de la zona sud, amb el Montsent de Pallars (2.883m) i el massís de l’Orri (2.439m) com els més destacats, amb paratges encisadors com el de l’Estany Gran de la Mainera, però també per visitar pobles amb encant com Altron, Escàs o Roní entre d’altres. Més de 900 corredors celebraran la seva desena edició els propers 14 i 15 de setembre.

Pe celebrar aquesta desena edició, l’organització recupera la seva versió més llarga tres anys després: l’Extrem Rialp Matxicots. La prova, de 84 quilòmetres i 6.800m de desnivell positiu, mantindrà l’essència del recorregut alpí que va captivar als corredors en el seu inici, tornant a unir el Montsent de Pallars i el Pic de l’Orri en una sola jornada. Entre els favorits a la victòria trobarem al francès Nahuel Passerat, guanyador en 2014 i 2015, Emili Rafecas, segon classificat el 2016 i quart en la Combinada 2017, Lola Brusau, que compta amb podis en totes les edicions que ha participat, i Marta Batalla, guanyadora en la Combinada 2018 i segona en 2017, tots ells ben coneixedors del terreny de la Matxicots. La seva sortida serà a mitjanit de dissabte.

La Marató reemplaçarà a la Trail com a segon plat d’un exquisit menú per les muntanyes de l’Alt Pallars. En un exigent recorregut de 48 quilòmetres i un desnivell positiu de 4.200m, tornarà a coronar fins a tres cims de més de 2.800m, com el Montsent de Pallars, Montorroio i Les Picardes. A més, visitarà els bucòlics estanys de la Mainera situats estratègicament en la solitària Vall d’Àssua, a les portes del Parc Natural d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Entre els corredors més destacats trobarem a Jordi Gamito, Marta Muixí i Marta Molist.

Per la jornada dominical es disputarà la Mitja de 24 km i un desnivell positiu de 1600m, que estrenarà un nou recorregut respecte l’edició passada. Descobrirà la vall d’Àssua tot travessant els seus humils pobles, com Altron, Seurí, Bernui, Sorre i Escàs, per després introduir-se per la serra de Posa arribant als 1.500m d’alçada.

I per a totes aquelles persones que vulguin gaudir dels paratges del Parc Natural de l’Alt Pirineu d’una forma més pausada, hi haurà una Caminada Popular d’onze quilòmetres de recorregut.

Recordeu que el poble de Rialp disposa d’una estació de trail o Trail Zone amb recorreguts per a poder entrenar tot l’any. Trobareu més informació en aquest enllaç.


També et pot interessar: