L’Skyrace Pic de l’Orri s’estrena amb 350 corredors

Aquest proper dissabte arriba la primera edició de la cursa de Vilamur, al Pallars Sobirà. El pic de l’Orri serà l’escenari del naixement d’aquesta nova cursa de muntanya

542
Foto: ©Skyrace Pic de l'Orri / Christian Alonso

El poble pallarès de Vilamur (Pallars Sobirà) i tota la vall de Siarb ja es preparen per a l’edició inaugural aquest cap de setmana de l’Skyrace Pic de l’Orri, que acollirà prop de 350 participants. Des de l’organització es mostren “molt satisfets amb aquestes xifres tenint en compte que és la primera edició i que vam començar de zero a penes fa 7 mesos”.

L’esdeveniment ha aconseguit atreure diversos corredors de nivell en ambdues distàncies, gràcies als gairebé 6.000 € que es repartiran en premis per als 3 primers absoluts masculins i femenins. Així, a la cursa de 50 km i D+3.500m destaquen noms com el de Lluís Ruiz, David Prades, Ivan Moreno, Albert Herrero, Aniol Riba o Victor Mier en l’apartat masculí, mentre que Virginia Pérez lidera l’elenc femení, juntament amb Anna Fernández.

La Trail de 25 km i D+1.500m augura una bona lluita per a la victòria, ja que a la línia de sortida hi seran presents corredors de la talla de Raul Butaci, Genís Porqueras, Pol Rodríguez, Nico Mateos o Llorenç Esteve, mentre que en dones Eli Gordón i Roser Español lideren la llista de favorites.

Un programa ple d’activitats

L’Skyrace Pic de l’Orri inclou activitats que van més enllà de la cursa pròpiament, com un concert el dissabte a la nit més un DJ, que comptarà amb la presència de l’associació Gran Recorregut Feminista, la qual instal·larà un punt lila al poble, i que a les 5 de la tarda explicaran el conte infantil Geganta adormida, desperta’t! A més, també es faran dues visites guiades l’endemà al matí, una als búnquers de la Guerra Civil que hi ha a Vilamur i l’altra al despoblat medieval de Santa Creu de Llagunes.

Des de l’organització també es vol destacar la gran resposta que hi ha hagut per part dels veïns dels pobles, ja que entre tothom s’ha aconseguit reunir una vuitantena de voluntaris que vetllaran per la seguretat dels participants. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Soriguera confia que després d’aquesta primera edició la cursa es pugui consolidar a mitjà termini gràcies a l’aposta per fer un esdeveniment d’aquestes característiques en un entorn de muntanya com el Pallars.