L’actualitat del cap de setmana: 29-30/04/2023

358
Marc Ollé, campió d'Espanya Ultra 2023. Foto: FEDME

Aquesta setmana han participat un total de 4.975 corredors, repartits entre 18 curses per muntanya, dels quals 3.655 van ser homes i 1.320 dones. La prova amb més participació va ser Trencacims de Paüls amb 749 corredors.

Marc Ollé i Gemma Arenas es proclamen campions d’Espanya Ultra a Trencacims

La Trencacims de Paüls va acollir el Campionat d’Espanya Ultra de la FEDME per primer cop en les deu edicions disputades, fet que va atraure alguns dels millors corredors de l’Estat.

Marc Ollé es va emportar el triomf després d’un trepidant final amb Miguel Heras. Ollé es converteix en el quart corredor català en alçar el títol estatal (Gerard Morales, Andreu Simon i Marta Molist ho havien aconseguit anteriorment).

El podi masculí el va completar Lluis Ruiz, mentre que el vencedor de la Trencacims 2022, Aleix Toda, va ser quart. Aquests tres resultats van sumar per a que la Selecció Catalana de la FEEC aixequés el títol per Seleccions.

En la cursa femenina, Gemma Arenas es va imposar davant Itzia Oteiza i Sandra Sevillano. Montse Martinez va ser la millor corredora catalana amb una quarta posició. Aquesta quarta posició, sumada als resultats de Marta Muixí (13a) i Anna Olivares (26a), va ajudar a que la Selecció catalana es pengés el bronze per equips femení.

D’altra banda, Jordi Comellas i Jelena Malyseva van ser els vencedors de la Ultramarató, de 50km, mentre que Pau Lleixà i Silvia Piera van ser els guanyadors de la Mitja Marató.

Escolteu l’entrevista al campió d’Espanya Ultra, Marc Ollé, al podcast del final

Llegiu la notícia sencera

La mítica Marathon des Sables tanca la seva edició més polèmica

Dissabte passat va concloure la 37a edició de la Marathon des Sables. Una edició que vindrà marcada per la polèmica. I es que en el transcurs de l’etapa més llarga, van descobrir irregularitats al nou vegades campió Rachid El Morabity. Fet que va propicionar una penalització per part de l’organització de 4 hores en la classificació general i que el mateix corredor marroquí no va acceptar i va decidir abandonar. Aquest fet va donar via lliure per a que el seu germà Mohamed El Morabity s’alcés amb el triomf per davant de Aziz Yachou i el francès Mathieu Blanchard.

En categoria femenina, mala sort per a Ragna Debats. Si bé en el resum del dimarts passat explicàvem el lideratge sense oposició de Debats i camí de la segona victòria a Sables, l’etapa més llarga va fer estralls a la corredora holandesa degut a una lesió i dolor estomacal. Lluny d’abandonar i en una acció de rauxa i resiliència, va aminorar el ritme i, junt amb el català Albert Giné, van fer camí plegats fins a acabar l’etapa. Debats tancava la seva participació amb una quarta posició. La victòria va ser per a la francesa Maryline Nakache, seguida de la marroquí Aziza el Amrany i la japonesa Tomomi Bitoh.

Llegiu la notícia completa

Breus:

• Manu Vilaseca i Gerard Morales van viatjar a EUA per participar a The Canyons Runs Endurance by UTMB, amb una setena posició femenina per a Vilaseca i primera de la seva categoria, mentre que Morales seria 39è i 3r de la seva categoria.

Avanç curses proper cap de setmana 06-07/05/2023 (16 curses)