Trail Setmana Catalunya (26-27/11/2022)

961
El Trail Montroig és una de les curses més destacades de la comarca de la Noguera. Foto: Chris Alonso

Aquesta setmana han participat un total de 1.613 corredors, repartits entre 7 curses per muntanya, dels quals 1.165 van ser homes i 448 dones. La prova amb més participació va ser la Trail Montroig Extrem amb 443 corredors.

Carlos Bartrina i Marta Serret s’enduen la victòria a la marató del Trail Montroig

La Trail del Montroig Extrem by Energia Nufri, organitzada pel Club Esportiu Pedala.cat de Balaguer, va reunir prop de 500 corredors, sent una de les curses més emblemàtiques de la comarca de La Noguera. El poble de Sant Llorenç de Montgai va ser l’epicentre de la seva onzena edició.

La gran novetat d’enguany va ser la inclusió al programa de la distància marató, amb un exigent traçat de 41 quilòmetres i 2.865m de desnivell positiu. Carlos Bartrina i Marta Serret van ser els guanyadors.

Andreu Contijoch i Mònica Malla van ser els guanyadors de la mitja marató mentre que Ivan Menchón i Mar Bosch van vèncer la Volta al Pantà, de 8km.

Klassmark crea el nou circuit R.Trails

Amb l’objectiu de seguir amb la mateixa filosofia de curses sostenibles i respetuoses amb el medi ambient. Trail Rocacorba (29/01), Trail Costa Brava (11-12/03) i Trail Cap de Creus (20-21/05) formaran part d’aquest nou circuit.

La suma dels temps en completar els tres reptes determinarà la classificació individual i per equips.

Malauradament desapareix la Trail Ulldeter i, ara per ara, la Trail Catllaràs també.

La FCA presenta el calendari del seu circuit Trail Running Series 2023:
  • 29/01 Senders de Can Costa
  • 26/02 Sísmica Race
  • 12/03 Trail Costa Brava
  • 21/05 Trail Cap de Creus
  • 10/06 Lles Xtrail

Campionat de Catalunya trail absolut i sub23: 2 abril (Sant Julià de Cerdanyola)
Campionat de Catalunya trail promoció: 16 abril (La Pobla de Segur)
Campionat de Catalunya de trail Master: 9 juliol (Arrels Trail Canovelles)
Campionat de Catalunya Ultra trail: 5 novembre (Trail Llemena Sant Gregori)

Breus:
  • La Penyagolosa Trails supera els 2.000 preinscrits en dos dies. La prova castellonenca, que se celebrarà el proper 22 d’abril, tancarà el període de pre-inscripcions el 12 de desembre i realitzarà el sorteig el 16 del mateix mes (1.500 a la MiM i 600 a la CSP).
  • A Ciudad del Cabo, es va celebrar la Ultra Cape Town, de 166km. Victòries del grec Fotis Zisimopoulos (GRE) i la nord-americana Hillary Allen. Ragna Debats va haver d’abandonar.
  • Andreu Simón buscarà fer història el proper cap de setmana en la longeva Saintelyon (68a edició) on el fred i la neu seran els protagonistes com ve sent habitual.
Pel proper cap de setmana està prevista la celebració de 4 curses arreu de la geografia catalana: