Trail Vielha Molières 3010: LA PRÈVIA 2022

1291
Martí Lázaro va registrar el rècord de la prova en l'edició 2021 amb 6:00:49

Després del tsunami de la by UTMB, la Val d’Aran tornarà a ser protagonista aquest cap de setmana. La cinquena edició del Trail Vielha-Molières 3010, que se celebrarà el proper dissabte 16 de juliol, reunirà uns 700 corredors.

Dues dècades després de la desaparescuda X-Treme Marathon Alpine Running Val d’Aran, el Centre Trail Val d’Aran i Club Excursionista d’Aran van recuperar aquest mític esdeveniment al 2017 per convertir-se en una de les maratons més alpines i espectaculars del Pirineu.

La prova reina, la Marató Molières 3010, que corona el sostre de la Val d’Aran, amb el cim del Tuc de Molières a 3010 metres d’altura com a punt més alt del recorregut. Tot això coronant 5 cims de més de 2100 metres. Recorregut que ens porta al cim del Montcorbison, les espectaculars crestes de Letassi, el pas per l’Artiga de Lin, l’espectacular Estanh des Pois, i els colls des Aranesi i el Port de Vielha. Una infinitat de racons increïbles que fan d’aquest recorregut un traçat inigualable i la converteixen en una de les maratons més dura del Pirineu. Com l’anomenen alguns, una ultramarató camuflada en un traçat de 43km i 4200m de desnivell positiu.

Entre els favorits a la victòria masculina trobarem noms il·lustres com el català Lluis Ruiz, el rumanès Raul Butaci o l’andorrà Lluis Sanvicente. En la cursa femenina es preveu una bona lluita al capdavant, amb noms com Vanesa Chirveches, Edurne Zazpe, Elisa Mas o la basca Ainara Olabarrieta

Enguany, pujar al podi de la Marató tindrà premi en metàl·lic, dotant de 500€ pels primers classificats/es, 300€ pels segons/es i 200€ pels tercers/es.

Destaquem l’amplíssima participació de corredors vinguts del País Basc, atrets per la bellesa i espectacularitat del paisatge.

La Montpius Skyrace, la germana petita, comparteix part del recorregut de la major. Una espectacular cursa que corona 4 cims de més de 2100 metres. Amb el Montpius 2182 metres com a punt més alt. Un traçat que ofereix unes vistes increïbles tant de la Val d’Aran com del massís de la Maladeta, amb l’Aneto regnant al fons. 24km i 1800 metres positius de pura muntanya.

SEGUIMENT CRONO LIVE