Ultra Montseny 2019: LA PRÈVIA

2018

La cinquena edició de la Ultra Montseny tornarà, el proper dissabte, a mostrar el ric patrimoni del Parc Natural del Montseny. L’emplaçament d’aquesta edició es trasllada a Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oirental), que acollirà més de 700 corredors.

Un any més, la Ultra Montseny brindarà l’oportunitat de conèixer els encants del Parc Natural del Montseny. Si fins ara l’organització oferia dos recorreguts per fer-ho, per aquest 2019 seran quatre les modalitats de cursa per gaudir de l’entorn privilegiat d’aquesta serralada del prelitoral català. A les distàncies Ultra i Trail, s’afegiran al programa la cursa dels Palestrins, de 21km i 943m de desnivell positiu, i una caminada popular d’11km. A més, la Ultra Montseny tornarà a formar part de la Lliga Catalana Ultratrails, junt amb Ultra Valls d’Àneu i la Marxa dels Roures.

La ultratrail tornarà a ser la modalitat principal de l’esdeveniment. Tot i canviar d’ubicació i amb un itinerari lleugerament diferent, només s’allargarà uns quatre quilòmetres respecte l’edició passada, amb un total de 78km i un desnivell positiu de 4.438m. Visitarà els llocs més emblemàtics del Parc com el Montseny, Sant Marçal o Viladrau, a través de boscos de gran bellesa on destaca l’alzina, el roure, el faig i l’avetosa, i tocarà sostre en el seu cim més enlairat: el Turó de l’Home (1.706m).

En quant als principals corredors que hi prendran part, destaquem la participació del guanyador de l’edició passada Carlos Mantero, que va vèncer de forma sorprenent en un magnífic duel amb Alberto Vinagre.També tindrem un ull posat en Reyes Estevez, ex-atleta professional d’atletisme que s’estrena en la distància llarga. Paral·lelament, hi haurà una classificació per equips, on la parella balear Alex Urbina i Javier Pons defensaran la victòria aconseguida l’edició anterior davant d’equips potents com els formats per Miguel Ángel González i Isaac Torija i Roberto Sancho i Dani Cazalla. En dones, Esther Franch i Marta Batalla tornaran a rivalitzar després del fantàstic duel de l’edició passada.

La Trail, una cursa explosiva

La Trail Montseny, de 35km i 1.609m de desnivell positiu, recorrerà la segona part de la cursa més llarga entre Viladrau i Sant Pere de Vilamajor. Serà l’escenari ideal pels corredors que vulguin agafar grans velocitats, sobretot l’últim terç de cursa que serà pràcticament de baixada. En la línia de sortida trobarem a corredors com Ferran Sampere i Sergi Bañeres.

Pronòstic de males previsions meteorològiques

Si molt no canvia la previsió, el temps serà protagonista un cop més. Si l’any passat va ser la pluja i fa dos el vent i la neu, enguany també s’esperen temperatures a ratlla i l’ambient ben moll. Us recordem el material obligatori que cal dur:

 • Mòbil amb la bateria plena
 • Lampara Frontal, més un joc de piles (o frotal) de recanvi
 • Jaqueta impermeable amb caputxa
 • Peça de roba tèrmica
 • Gorro/Buff
 • Guants
 • Xiulet
 • Manta tèrmica
 • Bidó per a líquids 500ml o motxilla hidratació
 • Got (el bidó pot fer l’ús)
 • 2 barretes energètiques o similar

Foto portada © Ricard Ametller

Notícies relacionades: