Victor del Águila i Lorena Cubillas guanyen l’Skyrace Pic de l’Orri

Gisela Carrión i Daniel Castillo s'imposen a la 25K, mentre que Anastasia Davydova i Xavier Alet guanyen la distància més curta de la segona edició de la cursa pallaresa, que va comptar amb 400 participants

360

El passat dissabte 11 de maig la vall de Siarb i el pic de l’Orri van ser l’escenari de la segona edició de l’Skyrace Pic de l’Orri, on 400 participants van gaudir dels paisatges del Pallars Sobirà. La cursa va estar marcada pel temps primaveral a l’alta muntanya, que es van convertir en un migdia amb força calor a cotes mitjanes i a Vilamur. La neu tardana a les parts més altes del Pallars va donar una mica de joc el pas dels corredors, però va ser merament anecdòtic i no va fer perillar els recorreguts originals de la prova.

Si l’edició passada va tenir un cartell de corredors d’alt nivell, aquest any no es va quedar enrere i això es va notar en els temps assolits en totes les distàncies, que van rebaixar el crono respecte l’any passat.

Victor del Águila i Lorena Cubillas guanyen la prova reina

La prova reina de l’Skyrace Pic de l’Orri, amb uns exigents 50 km i 3.500 metres de desnivell positiu, va ser dominada per Victor del Águila des dels primers quilòmetres. El corredor de Porrera està en un estat de forma excepcional -arribava després d’aconseguir la tercera posició a la MiM Penyagolosa- i no va donar opció al seus immediats perseguidors com Aleix Toda, Lluís Ruiz, Alejandro Villarino o Aniol Riba.

Del Águila s’imposaria amb un temps de 5 hores, 22 minuts i 17 segons, rebaixant en 18 minuts el temps estabert per Pere Aurell. Catorze minuts després Aleix Toda entrava a meta, mentre que Lluís Ruiz tancava el podi a setze minuts.

En l’apartat femení, victòria incontestable de Lorena Cubillas que va dominar de principi a fi en el seu debut en una cursa de llarga distància, creuant la línia d’arribada amb 7 hores, 3 minuts i 37 segons. Les germanes Irene i Raquel Picón van fer un tàndem perfecte com és habitual i van completar el podi femení amb 7h32’16”.

Rosa Maria Nieto va tenir una bonica lluita per la victòria amb Gisela Carrión. Foto: Albert Casanovas

Daniel Castillo i Gisela Carrión, els més ràpids de la 25K

La cursa de 25 km i 1.500 metres positius no es va quedar enrere i la rivalitat va ser màxima, on els tres primers classificats van baixar el millor temps de l’any passat. Dani Castillo va liderar des de l’inici, amb Martí Lázaro, Ivan Moreno, Martí Casellas i David Dalmau estalonant-lo. Les diferències entre els corredors eren de pocs minuts i deixaven emoció fins al final. Dani Castillo s’imposaria amb un temps de 2h14’44” rebaixant en tres minuts l’anterior registre, a tant sols un minut d’Ivan Moreno i dos minuts i mig de Martí Lázaro.

La cursa femenina va ser força emocionant, on Gisela Carrión i Rosa Maria Nieto ens van regalar un magnífic duel per a la victòria, amb Anna Pujol un pel més despenjada. Finalment Gisela Carrión es va imposar a Rosa Maria Nieto en l’última baixada amb un temps rècord de 2h47’12”, a tres minuts de Nieto i vuit minuts d’Anna Pujol.

La prova curta de 10 km i D+500m va passar a tenir un format competitiu, passant pels pobles de Vilamur, Llagunes i Soriguera. Xavier Alet, amb 55’09” i la russa Anastasia Davydova, segona absoluta amb 58’37”, van ser els guanyadors.

També es va viure l’estrena de la Mini Skyrace Pic de l’Orri, inclosa en la Lliga escolar de curses per muntanya del Pallars Sobirà, amb quasi un centenar de nens i nenes que van recórrer distàncies entre 200 metres i 4.200 metres.

Classificacions SKYRACE PIC DE L’ORRI 2024