Després de la suspensió de l’Sky Race Valls d’Àneu, que s’havia de celebrar el passat mes de juliol, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha volgut buscar una alternativa per a celebrar el Campionat de Catalunya de curses per muntanya. Finalment, la Berga Rasos Berga Memorial Xavi Batriu ha estat la cursa escollida per ser la seu d’un campionat que complirà la seva vintena edició.

La cita serà a Berga (Berguedà) el pròxim 27 de setembre i s’espera una molt bona resposta per part dels esportistes en una de les poques competicions del calendari català que es podrà disputar aquest 2020.

Des de l’organització del Club Esquí Berguedà s’ha recuperat l’esperit més clàssic de la cursa per potenciar una de les mítiques competicions que s’han fet els últims anys a la capital berguedana.

La categoria absoluta es disputarà en un recorregut de 26 quilòmetres i 1.800 m de desnivell positiu, amb sortida i arribada a la ciutat de Berga. Els corredors s’enlairaran fins al punt més alt de l’estació d’esquí de Rasos de Peguera per tornar a retornar al centre de la capital berguedana.

A més de la categoria absoluta els més joves també podran participar de la màxima competició amb dos recorreguts adaptats per a les categories junior, juvenil i cadet. Els dos primers faran la Berga Queralt Berga amb una distància de 13 km i amb 800 m de desnivell positiu que portarà als esportistes fins al Santuari de Queralt com a punt més alt. El circuit cadet serà de 8 km amb 450 m de desnivell positiu en l’anomenada mini Berga Queralt Berga desviant els esportistes a la capella de Sant Joan.

Una edició amb forces mesures de seguretat i premis en metàl·lic

La Berga-Rasos-Berga, organitzada pel Club d’Esquí Berguedà, es veurà obligada a prendre unes excepcionals mesures de seguretat i higiene, a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19.

Tanmateix, recordem que la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha elaborat els protocols amb les mesures preventives davant de la pandèmia que ens afecta per a les diferents disciplines que regula, entre elles les curses per muntanya.

D’altra banda, la FEEC ha decidit dotar el campionat de Catalunya amb premis en metàl·lic importants. Així els campions de Catalunya absoluts en categoria masculina i femenina rebent un xec per valor de 1.000 euros. La quantitat anirà disminuint fins al cinquè classificat que també tindrà premi en metàl·lic. Així el segon classificat rebrà 500€, el tercer 400€, el quart 300€ i el cinquè 200€.

20 anys de Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya

El Campionat de Catalunya de curses per muntanya de la FEEC celebrarà els seus 20 anys d’història. Molts dels principals corredors de casa nostra han deixat la seva empremta aixecant el màxim guardó català de l’especialitat. El garrotxí Esteve Canal i la catalano-holandesa Ragna Debats, amb tres títols, encapçalen el quadre d’honor.

Com a curiositat direm que, des de l’any 2013, ningú repeteix títol. Pol Rodríguez (AE Matxacuca) i Montse Picañol (CE Moianes Independent) tindran l’oportunitat de trencar la ratxa, revalidant el títol aconseguit l’any passat a la Cames de Ferro (GECA).

Foto: Diputació de Barcelona