La Fox Trail decidirà els campions de les Empordà Trail Series

Les cursa es disputarà el proper 7 d'abril a Sant Llorenç de la Muga i oferirà dos recorreguts de 14 i 6,5 quilòmetres

244

La Fox Trail, organitzada per l’Associació Arrelats a la Muga, celebrarà la seva sisena edició el proper diumenge 7 d’abril. El bucòlic poble de Sant Llorenç de la Muga (Alt Empordà) tornarà a ser l’epicentre d’una de les curses més entranyables de la comarca.

A falta d’un mes per a la seva celebració, la Fox Trail ja compta amb més de 150 inscrits i espera arribar als 400 participants, xifra assolida en l’edició passada. Enguany, a més, servirà per decidir els primers campions del circuit Empordà Trail Series. Una competició que ha vist la llum aquest 2024 amb l’objectiu de promoure l’esport de muntanya a la comarca, posar en valor el paisatge empordanès i incentivar a competir de manera saludable.

La cursa empordanesa també s’incorpora aquest any al circuit transfronterer de les Valls Catalanes Trailrunning Challenge, del que serà la prova inaugural.

Una edició amb circuits renovats

La cursa presentarà dos recorreguts renovats amb l’afany de seguir mostrant el ric patrimoni natural que amaga aquest enclau conegut com “l’Empordà de muntanya”, ja que a l’estar ben a la vora de la Garrotxa (forma part de la subcomarca de l’Alta Garrotxa) té certes similituds amb la comarca veïna. Enguany, i amb col·laboració amb la Fundació Pioneers of Our Time, s’ha realitzat una feina de neteja de camins, corriols i viaranys per oferir un recorregut pràcticament al 100% sense pista.

El recorregut més llarg, de 14 quilòmetres i 730 metres de desnivell positiu, canviarà el lloc de sortida respecte l’any passat per tal de passar pel portal medieval d’entrada al poble. Visitarà les ermites de Sant Andreu i Sant Antoni, s’atansarà al pont de Riambau -a la capçalera del pantà de Boadella- i s’alçarà al Roc de la Penya com a punt més elevat de la cursa, a 481 metres d’altitud. A més, l’últim quilòmetre es realitzarà per un corriol arran de riu Muga perquè us pogueu remullar.

La modalitat més curta, de 6,5 quilòmetres i un desnivell positiu de 250 metres, transcorrerà per l’obaga dels boscos del Camí del Roc de la Penya fins a cercar la Font del Lleó, retornant de nou a Sant Llorenç de la Muga.

Inscripcions

Les inscripcions es podran realitzar en aquest enllaç. El preu serà de 18€ pel circuit llarg i 13€ per la modalitat més curta. Tots els participants rebran una bossa on hi constarà una caixa d’ous de l’empresa Ous Empordà, una setmana gratuïta d’entrenament individualitzat gràcies a Training Lab Running Trail; així com una samarreta que enguany portarà com a lema “MULLA’T PER LA MUGA”, una frase que intenta involucrar a tot el públic en la defensa i actuació proactiva en benefici de la Muga. També hi haurà servei de fisioteràpia i sorteig de material esportiu i carbó vegetal de Sant Llorenç de la Muga.