La Fox Trail de Sant Llorenç de la Muga, amb 300 corredors

La prova empurdanesa arriba diumenge a la seva cinquena edició amb dos circuits de 15 i 8 quilòmetres i es redescobriran trinxeres de la Guerra Gran del segle XVIII

489

La Fox Trail, organitzada per l’Associació Arrelats a la Muga, celebrarà la seva cinquena edició el proper diumenge 2 d’abril. Sant Llorenç de la Muga (Alt Empordà) tornarà a ser l’epicentre d’una de les curses amb més estima de la comarca, que enguany reunirà fins a 300 corredors.

Per aquesta edició l’organització oferirà dos recorreguts, de 15 i 8km, incorporant alguna variació respecte anys anteriors, amb més trams de corriols per a seguir donant a conèixer els racons més desconeguts del territori. A més de la Torre de Guaita, del pont vell, de les ermites de Sant Andreu i Sant Antoni i el Roc de la Penya com a punt més elevat de la cursa, aquest cop els corredors podran descobrir trinxeres de l’època de la Guerra Gran, de finals del segle XVIII, ubicades al Turó de la Guaita (darrere la Torre).

El municipi està enclavat al que es coneix com “Empordà de muntanya”, ja que al estar ben a la vora de la Garrotxa (forma part de la subcomarca de l’Alta Garrotxa) té certes similituds amb la comarca veïna. Aquests trets es veuran en els recorreguts de la Fox Trail, podent córrer en una mateixa cursa per boscos propis de l’Empordà (més secs i més pedra) i boscos més garrotxins (obacs, humits, tancats, amb més corriols i rierols).

Entre els corredors que han confirmat la seva assistència trobem a Pep Pagès, vigent campió de la prova i sots-campió de la Copa Catalana de la FEEC. També destaquem a noms com Iu Jaume, Miquel Cruz, Rajiv Marroig, Kilian Barbeta, Xavi Llamas, Imma Martinez i Anna Colomer.