La Sobrepuny Trail 2022 arriba carregada de novetats

L'esdeveniment de La Nou del Berguedà es disputarà el cap de setmana 9 i 10 d'abril i inclourà quatre curses

1089

El Sobrepuny és sens dubte una de les muntanyes icòniques de la comarca del Berguedà. Tot i la seva modesta alçada s’eleva solitària fins els 1.655 metres, albirant des del seu cim unes vistes realment espectaculars a 360º. En l’entorn d’aquest magnífic massís gira la Sobrepuny Trail.

La cursa, organitzada per l’Associació de Muntanyencs Berguedans, pren el modest poble de La Nou del Berguedà com a epicentre d’un esdeveniment que se celebrarà el cap de setmana del 9 i 10 d’abril. La novena edició de la Sobrepuny Trail arriba amb aires renovats, recorreguts nous i la incorporació d’una nova distància al seu programa.

La Vertical Sobrepuny serà l’ encarregada d’inaugurar la 12a Copa Catalana de Curses Verticals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) durant la tarda de dissabte. La cursa realitza un dur ascens de 800m de desnivell fins a assolir el cim del Sobrepuny, de 1.655 metres, en una distància aproximada d’uns 3,5km. Una prova explosiva que any rere any atrau als millors ‘verticaleros’ del nostre país. Jan Margarit (29:56) i Anna Guirado (38:12) van establir els actuals rècords de la prova en l’edició passada.

Les curses de diumenge arriben amb novetats, amb un novedós ascens al Sobrepuny i el pas pel poble de Vilada en les dues curses més llargues. En el disseny dels itineraris també s’ha treballat per reduir al màxim els trams de pista, convertint l’escenari molt més divertit i amè.

La Trail, de 37km i 2.400 metres positius, s’afegeix al programa per donar a conèixer les millors contrades d’aquesta zona de l’Alt Berguedà, com el Sobrepuny, serra del Mill, Malanyeu i els cingles del Reo. El pas pel Roc de la Clusa, situat a 1729m, serà el punt amb més altitud de la cursa.

La Mitja, de 21km i un desnivell positiu de 1.500 metres, també reformula el seu recorregut aproximant-se a Vilada per la collada de Pasquals i el castell de Roset, realitzant l’ascens al Sobrepuny per la creu de Roset i les collades de Picamill. En canvi la prova més curta, l’Express, de 12km i 1.000 metres de desnivell positiu, pràcticament no patirà canvis respecte l’edició anterior. El recorregut realitzarà una gran volta circular, tocant sotre al Serrat de Picamill (1.415m) i el Sobrepuny.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ fins el dissabte 9 d’abril. El preu de la inscripció és de 15 euros per a les distàncies Vertical i Exprés, 20 euros per a la Mitja i 35 euros per a la Trail. Aquests preus tindran un increment de 5€ si no es disposa de la llicència federativa anual adient.

Destacar que aquest any l’organització ha decidit donar l’import que es destina a l’obsequi de la bossa del corredor a una causa solidària. En concret, l’import recaptat es destinarà a l’Associació Rodamunt, que promociona i organitza activitats de senderisme destinada a persones amb mobilitat reduïda utilitzant les cadires Joëlette.

Foto portada: Josep Pont i Roca