La Neorural de Santa Maria de Martorelles (Vallès Oriental) va tornar a ser un èxit participatiu, amb prop de 300 corredors fidels.

Una cursa que, ho podem garantir, s’ha convertit en una de les més dures i tècniques del calendari. L’ organització ha aconseguit extraure el màxim suc de l’entorn del poble. Un recorregut 100% ‘punk’ de 28 quilòmetres i amb un desnivell positiu de 2.000m, farcit de corriols, amb pujades temibles i baixades d’infart. Un autèntic trencacames només apte per corredors amants del ‘bondage’ corriolero i amb capacitat de patiment i gaudiment a parts iguals. Els turons i racons del Parc Natural de la Serralada Litoral han estat l’escenari d’una Neorural ben humida que presentava nous corriols i recorria llocs emblemàtics com la font Sunyera, la font del Ca, la font de la Teula, la font de la Dinamita i el castell de Sant Miquel.

La cursa masculina va ser força emocionant, on Oriol Prat es va endur una lluitada victòria masculina amb un temps de 3 hores, 7 minuts i 57 segons, a tant sols 15 segons del triple campió Aleix Cunillera (3:08:12) i del jove vallesà Eduard Villalba (3:10:56).

Més folgat va ser el triomf en dones, on Núria Hospital s’imposaria amb un temps de 3 hores, 39 minuts i 8 segons. Eva Montero (3:41:48) i Marta Muixí (4:10:41) completarien el podi femení.