Amant dels reptes i de les curses més extremes, l’egarenc Oriol Antolí emprèn una nova aventura un mes després de finalitzar la brutal Spine Race. Aquest cop viatjarà fins a la Lapònia finlandesa, al Cercle Polar Àrtic, per prendre part de la Rovaniemi 150: una exigent prova de 150 quilòmetres on la neu i el fred, amb temperatures fregant els 30 graus sota zero, seran les principals dificultats de la contesa.

La Rovaniemi 150 Artic Winter Races va néixer al 2012 amb la similitud de les ultra maratons d’hivern que s’organitzen a Alaska. Un esdeveniment que es pot realitzar en tres modalitats: a peu, amb esquís o amb BTT o fast-bike. La Rovaniemi 150 va ser l’única cursa d’aquest estil a Europa fins que a l’hivern de 2015 es van afegir dues curses més: Rovaniemi 66 i Rovaniemi 300.

La sortida es realitzarà el proper dissabte a la riba del riu Ounsajoki de la localitat de Rovaniemi, on enguany hi hauran 71 participants de 26 països diferents que hauran de cobrir el recorregut en un temps màxim de 42 hores.

Tot i ser una cursa en semi-autosuficiència, on els participants podran avituallar-se fins a nou punts repartits pel recorregut, les  dures condicions obliguen a dur material adient per a les baixes temperatures. Això fa que els corredors hagin d’arrossegar aquest material en una pulka -una espècie de petit trineu de plàstic molt habitual als països nòrdics- en un traçat majoritàriament cobert de neu i de gel. A més, per a seguir en la correcta direcció, caldrà fer ús del GPS.

Antolí no estarà sol. Els catalans Daniel Rodríguez i Joan Cots, en la modalitat FatBike també seran de la partida.

Xavi Marina, el precursor

Tot i ser una cursa extrema i només apte per als més avesats, nombrosos han estat els corredors catalans que han participat a Rovaniemi 150. Destacarem la victòria de l’ultra fondista blanenc Xavi Marina a l’any 2015 junt amb Tony Andrades, invertint un temps de 27 hores i 27 minuts per cobrir la totalitat del traçat. El biker català Jordi Gallego també va entrar en la història de la Rovaniemi en l’edició passada a l’emportar-se la victòria amb FatBike en la modalitat de 300km.

Xavi Marina i Tony Andrade, campions a Rovaniemi al 2015

Noticies relacionades: