Resum Trail Setmana Catalunya: 4-5/06/2022

718

Comencem un mes de juny amb força participació a les curses de casa nostra, amb un total de 3.848 corredors, repartits entre 16 curses per muntanya, dels quals 2.949 van ser homes i 899 dones. La prova amb més participació ha estat Els Bastions amb 891 corredors.

Consulteu tots els podis i resultats aquí

Laia Gilibets i Aleix Toda es coronen com a nous campions de curses d’ultraresistència

L’Ultra Ensija, dins el marc de la Berga Trail, va ser la prova encarregada d’acollir el Campionat de Catalunya de Curses d’Ultraresistència de la FEEC. Amb sortida i arribada a Berga, el recorregut de 60 quilòmetres i 3.413 metres desnivell positiu va permetre conèixer l’entorn més espectacular de la capital berguedana.

Laia Gilibets es va coronar campiona de Catalunya després d’un frec a frec emocionant amb Marta Muixí, i es converteix en la onzena corredora en aconseguir el màxim guardó català en onze edicions disputades. En l’apartat masculí Aleix Toda es va imposar a Marc Ollé, que defensava el títol, i sobretot a la calor sofocant que va castigar als prop de 200 participants.

Llegiu la notícia completa

Campionat d’Espanya PreClassic de la RFEA

Aquest cap de setmana es va disputar a Riopar (Albacete) el nou Campionat d’Espanya de Trail Runnning de la RFEA, l’ ara anomenada modalidad Preclassic, amb victòries per a Sara Alonso, que es manté intractable després de la seva victòria la setmana passada a Zegama, i Alejandro García.

Gisela Carrión, quarta, es va quedar a les portes del podi femení -concretament a 12 segons- després de disputar la tercera plaça amb Yolanda Martín. Laia Montoya, cinquena. Arnau Aranda es va penjar el bronze en categoria sub23, Jan Castillo la plata en sub20, mentre que en categoria sub18 Blanca Batlle i Martina Gonfaus van ser plata i bronze respectivament.

Nuria Gil i Miquel Corbera, dos dels favorits, finalment van ser baixa per lesió.

Campionat del Món Juvenil a Andorra

La FEDME ha donat a conèixer els corredors que formaran part de la Selecció Espanyola en el Campionat Mundial Juvenil d’Skyrunning, que se celebrarà a Andorra els pròxims 22,23 i 24 de juliol. Han estat convocats fins a 10 corredors catalans:

Per al KV participaran els junior Biel Sagués, els juvenils Iu Net, Berta Guitart i els promesa Carla Esclusa, Isaac Barti i Laia Montoya.

Per la cursa en Linea: la junior Gabriela Lasalle, el juvenil Iu Jaume i els promesa Nuria Tarragó i Daniel Castillo.

Bon paper de la Selecció Catalana FEEC a Àustria

La selecció catalana de Curses per Muntanya de la FEEC va viatjar fins a Salzburg per disputar la Hochkönig Skyrace, puntuable per a la Copa del Món. El combinat català va disputar una cursa exigent de 32,6km i 2.700md+ i amb bon paper, col·locant als 5 components de la Selecció en el TOP15: Nuria Hospital (6a), Mesi Arcos (7a), Albert Ballús (8è), Marcel Romaní (12è) i Julen Calvó (13è). La cursa va ser guanyada per Marcela Vasinova i Christian Mathys.

Breus:

Com hem dit abans, es va disputar una de les curses més multitudinàries de casa nostra, com és Els Bastions. La prova de la vall de Ribes va tornar a aglutinar prop de 900 corredors entre les tres modalitats de l’event. A destacar la victòria del jove Alejandro Villarino i Ester Franch en la modalitat Ultra de 71km i D+5.140m.