Costa Brava Stage Run i Pyrenees Stage Run, els dos productes de la factoria Bifree, pengen el cartell de complet mesos abans de la seva celebració. El pilar del seu èxit: contagiar l’esperit de companyonia, interrelació, amistat i festivitat entre els participants al llarg de les etapes de la competició.

Un producte amb èxit a l’estranger

El concepte Stage Run, lligat amb dos patrimonis naturals i paisatgístics de casa nostra tant potents com el Pirineu i la Costa Brava, ha travessat fronteres i s’ha convertit en una destinació preferida per al trailrunner internacional. En percentatges, parlem d’un 48% del total dels participants a CBSR i s’eleva al 86% en el cas de la PSR. Tot un rècord.

CBSR dobla el participants en tant sols dos anys

Ha passat un any des de que prop d’un centenar de participants de la Costa Brava Stage Run (CBSR) cerquessin les costes de Portbou (Alt Empordà) per finalitzar una primera edició que podem considerar com a exitosa. Prendre el relleu de la desaparescuda Costa Brava Xtreme Running no era tasca fàcil i creiem que ho van superar amb escreix. El segona edició, que es celebrarà del 3 al 5 de maig, ha tancat les seves inscripcions doblant la participació amb 170 corredors.

El terreny que ofereix la Costa Brava és realment espectacular i fer-ho en tres etapes per anar descobrint els seus encants mica en mica no te preu. En ella trobarem platges de sorra fina, cales d’aigua de blau turquesa, imponents fars i pobles pescadors, tot travessant dos parcs naturals com el del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, i el del Cap de Creus.

La quarta edició de la Pyrenees Stage Run arriba després de ser reconeguda com a millor cursa per etapes de l’Estat espanyol en els Trail Awards de Territorio Trail Media i escollida com una de les deu millors del món per la prestigiosa revista Trail Run. Premis ben que merescuts si mirem les bones sensacions deixades entre els participants en les tres últimes edicions i que ha fet esgotar les 110 places disponibles set mesos abans de la seva celebració.

L’esdeveniment, que es disputarà de l’1 al 7 de setembre, tornarà a travessar el Pirineu català des de Ribes de Freser (Ripollès) fins a Salardú (Val d’Aran) cobrint un recorregut de 240 quilòmetres i 15.000m de desnivell positiu en set etapes, seguint el sender pirenaic GR-11 pràcticament en la seva totalitat a través de colls, carenes, valls i estanys de tots colors, travessant fins a cinc parcs naturals com el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del  Freser, la Vall del Madriu-Perafita-Claror, el Parc Natural de les Valls del Comapedrosa, Parc de l’Alt Pirineu i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici.

Foto portada: ©Guillem Casanova

Notícies relacionades: