L’ onzena edició d’Ultra Pirineu, que es celebrarà els propers 4, 5 i 6 d’octubre, arriba amb una clara revolució en el seu format. D’una banda amplia la seva oferta de curses amb la creació d’una nova modalitat, la Sky Pirineu, puntuable per les Skyrunner World Series i que comportarà l’assistència d’alguns dels millors corredors del món. Per l’altra, la seva modalitat més llarga torna a l’essència Cavalls del Vent amb la qual va créixer, amb un recorregut pràcticament fidedigne al traçat original.

ULTRA PIRINEU – Bagà. Dissabte 5OCT 05.30h

Com ja hem comentat abans, l’Ultra Pirineu torna als seus orígens. El seu recorregut de 94km i D+6200m ressegueix el traçat original de Cavalls del Vent afegint el tram entre El Collell i el refugi d’Estasen, amb una breu visita al poble de Gósol. El cartell de corredors d’elit es prou considerable i qui vulgui la victòria haurà de suar de valent. En l’apartat masculí destaquem noms com Miguel Heras, Dani Aguirre, Dmitry Mityaev i un grapat de catalans amb molts galons, com Jessed Hernández, Pere Aurell, Jordi Gamito, Abel Carretero, Ivan Camps, Ernest Ausiró, Jonatan Cuesta o Alberto Vinagre. En dones trobarem a Mimmi Kotka, Iren Tiricz, Fernanda Maciel, Leire Martínez, Roser Español, Mònica Comas, Laia Díez o Marta Muixí.

Perfil UP 2019

Coneix el recorregut pam a pam en aquest enllaç.

TRAIL PIRINEU – Bellver de Cerdanya. Dissabte 5OCT 06.00h

Aquesta serà una altra de les novetats d’aquesta edició. L’antiga marató es converteix en un trail de 56km i D+2800m, amb Bellver de Cerdanya com a centre neuràlgic. Una primera part s’endinsarà al Parc Natural de Cadí Moixeró, tocant sostre a Pas de Gosolans, per després fer una incursió per la comarca de la Cerdanya. Entre els corredors més destacats que voldran estrenar el palmarès de la cursa trobarem a Tòfol Castanyer, André Rodrigues, Samuel Dávila, Álvaro Ramos, Robert Masó o Jon Erdaide en homes, mentre que Oihana Cortazar, Monica Vives, Ingrid Ruiz o Àngels Llobera es disputaran el triomf en fèmines.

Traçat Trail Pirineu 2019

SKY PIRINEU- Bagà. Dissabte 5OCT 09.00h

Sens dubte, la gran novetat d’enguany serà la creació d’aquesta nova modalitat a l’ampli repertori de curses d’Ultra Pirineu. La seva incorporació a les Skyrunner World Series, sent l’última prova puntuable, portarà als millors corredors del món i molts buscaran les últimes places per a la gran final del campionat, a disputar-se el proper 19 d’octubre a Limone sul Garda. En noies trobarem a Eli Gordon, Gisela Carrión, Yngvild Kaspersen, Holly Page, Ainhoa Sanz, Raquel Gomez, Sandra Sevillano, Nuria Gil, Linna el Kott, Sanna el Kott o Virginia Perez. En nois, el repertori és realment espectacular: Oriol Cardona, Ruy Ueda, Pablo Villa, Pere Rullan, Stian Angermund, Jan Margarit, Antonio Mardinez, Edu Hernandez, Eugeni Gil, Marco de Gasperi, Daniel Antonioli o Hector Haines.

Perfil de l’Sky Pirineu, amb 36km i D+2600m

Aquesta prova serà retransmesa en directe per TV3, donant així un salt qualitatiu a l’esdeveniment. Després de l’èxit en la Clàssica Olla de Núria, Televisió de Catalunya torna a apostar per una retransmissió de gran qualitat i un desplegament similar a l’anterior, on va comptar amb càmeres fixes i un helicòpter per a captar espectaculars imatges aèries dels corredors. Una realitat a la demanda creixent de l’espectador que vol viure i veure l’espectacle des del sofà de casa. La connexió es farà de 10 a 14 hores i estarà liderada pels periodistes Marc Negre i Josep Maria Puig, acompanyats per l’anàlisi tècnic de Marc Pinsach.

La mitja Pirineu i la Nit Pirineu tancaran l’extens programa de curses d’aquesta edició.

Com seguir la Salomon Ultra Pirineu?

Foto portada © Oriol Batista


També et pot interessar: