L’esdeveniment de l’Alt Pallars endarrereix la seva data de celebració al 3 i 4 d’agost mantenint el mateix programa de curses però amb diferències en quant al format.

La indòmita dels Pirineus celebrarà la seva sisena edició el proper mes d’agost sent una de les curses més estimades del nostre país. Bé ho demostren les valoracions fetes pels corredors durant tots aquests anys. El seu recorregut salvatge, amb epicentre a Esterri d’Àneu, traça una gran volta circular d’una bellesa indescriptible, de cims escarpats i estanys de totes mides i formes. Pot ser és aquest el seu secret.

Com hem dit anteriorment, la present edició arriba amb novetats en quant al format i el recorregut:

El que més canvis notarà serà el seu plat estrella, la Ultra Trail (UTVA). La seva sortida tornarà a les quatre de la matinada com era habitual fins l’edició passada. En quant a la distància, s’escurça fins als 93 quilòmetres però guanya una mica de desnivell positiu, arribant als 7.400m. Els canvis en el recorregut els notarem sobretot en el seu tram central, on des del refugi de Gerber baixarà directament fins a La Peülla, evitant el tram entre Saboredo i el Port de la Bonaigua. Així doncs, la Peülla es convertirà en la nova base de vida de l’esdeveniment. També hi haurà una lleugera modificació en el tram final, on des del cim del Campirme es baixarà pel recte fins al poble de Gabàs.

La UTVA tornarà a formar part de la Copa Catalana de la FEEC dos anys després i es mantindrà dins el calendari de la Lliga Catalana Ultratrails. A banda, tindrà una puntuació de 5 punts ITRA.

A l’igual que la germana gran, la Trail també patirà alguna modificació respecte l’any passat. La sortida també es realitzarà a les quatre del matí i seguirà el mateix traçat que els de la Ultra fins la Peülla excepte el tram entre coll de Fogueruix i coll de Pinetó, que anirà per la cresta. Un cop a la Peülla anirà a buscar el bosc de Gerdar i les Planes de Son per tornar a Esterri després de 48 quilòmetres i 3.800m de desnivell positiu. Enguany també formarà part de la Copa Catalana de Curses de Resistencia de la FEEC i disposarà 3 punts ITRA.

La Skyrace Valls d’Àneu (SVA), amb un recorregut de 27 quilòmetres i 1.900m de desnivell positiu, posarà a prova els corredors més ràpids. Amb sortida dissabte a les vuit del matí, realitzarà el mateix itinerari fins a Espot, tot ascendint l’exigent Coll de Fogueruix, per després tornar a Esterri per Planes de Son. Aquesta prova tindrà 2 punts ITRA.

La Marxa Popular (MPVA), de poc més de dotze quilòmetres i 540m de desnivell positiu, serà un dels actes més populars del diumenge, on grans i petits podran disfrutar de l’entorn d’Esterri d’Àneu d’una forma més pausada.

Podeu realitzar les inscripcions a través del seu web.

Foto portada © Elena Mate Fotografia

Notícies relacionades: