Anna Pujol i Victor del Águila aixequen la destral al Trail del Bisaura

Arnau Montiel i Clara Vallès vencen a la Mitja i Gabriel Crosas i Laura Bardolet s’enduen la Curta

952
Victor del Águila s'estrena al Trail del Bisaura amb victòria. Foto: Adri Cros

El desè aniversari del Trail del Bisaura ha estat tot un èxit sense pal·liatius. Més de 1.600 corredors no s’han volgut perdre l’oportunitat de gaudir (i patir) una de les curses per muntanya més estimades del nostre país.

Un cop més, l’organització s’ha esmerçat per oferir uns recorreguts farcits de corriols per mostrar el feréstec i salvatge territori del Bisaura. Amb sortida i arribada a Sant Quirze de Besora, el recorregut ha visitat llocs amb encant com els Bufadors, el castell de Llaers, el Castell de Milany, el Salt del Molí o l’exigent cresta de Canemars fins el santuari de Bellmunt.

Com és habitual no ha faltat la festa, la xerinola i el bon rotllo tant característic d’aquesta cursa, fet que atrau a centenars de corredors any rere any, gaudint d’una identitat pròpia i salut envejable.

Anna Pujol i Victor del Águila, guanyadors del Putu Trail

Enguany, i com al·licient al putu Trail, els guanyadors de la modalitat més llarga han estat recompensats amb premis amb metàl·lic: 1.000€ pels guanyadors, 500€ pels sots-campions i 250€ pel tercer/a.

Un dels que no ha volgut passar l’oportunitat de marxar a casa amb les butxaques plenes ha estat Victor del Águila. El noi de Porrera, tercer a la passada marató Pirineu, ha agafat el lideratge del Trail del Bisaura des dels primers instants. Del Aguila s’ha endut el premi Kamikaze al corredor més ràpid al Revell i ha cobert els 55 quilòmetres i 3.600m de desnivell positiu pràcticament en solitari, guanyant amb un crono de 6h02’51” en la seva estrena en la competició.

Per darrera, un combatiu Lluís Ruiz intentava seguir-lo de prop, però el cabrianenc s’ha ressentit del genoll i de l’esforç en la passada Ultra Pirineu (on es classificar en quarta posició) i ha hagut d’abandonar a Vidrà. Darrere seu i després de vàries alternances al capdavant, la segona posició ha estat per a Jesús Álvarez amb 6h28’09” i Nil Corominas ha tancat el podi amb 6h31’33”.

Anna Pujol, guanyadora del Trail del Bisaura 2023. Foto: Gil Ayats

En categoria femenina s’ha viscut un emocionant frec a frec entre Anna Pujol i Anna Ongaro, que ens han fet vibrar al llarg de tota la cursa. Pujol ha anat al capdavant durant gran part del tot recorregut i s’ha endut el premi Kamikaze, però Ongaro s’ha fet amb el lideratge a la baixada de Vidrà. Finalment, Anna Pujol s’ha imposat amb un crono de 7h39’21”, mentre Anna Ongaro ho feia tres minuts després amb 7h42’26”. Manu Vilaseca ha completat el podi amb 8h11’30”.

La mitja i la curta, amb final emocionant

En la resta de curses que han format el programa del Trail del Bisaura d’aquest any, no ha faltat l’emoció i els nervis han acompanyat ben bé fins a la línia de meta. A la mitja i pico, de 26 quilòmetres amb 1.500 metres de desnivell positiu, Arnau Montiel s’ha imposat amb un extraordinari registre de 2h11’50”, per davant de Jonatan Mora amb 2h13’49” i de Jordi Pujol amb 2h25’15”. En categoria femenina la més ràpida ha estat Clara Vallès amb 2h54’03”, i l’han flanquejat al podi Ester Puig amb 3h01’37” i Sonia López amb 3h07’41”.

A la curta, de 14 quilòmetres i un desnivell positiu de 700 metres, la igualtat ha estat màxima. Gabriel Crosas ha vençut amb 1h06’08”, per davant d’Àlex Sellarés amb 1h07’31” i Gerard Fiol amb 1h09’05”. Per la seva banda, Laura Bardolet ha revalidat el triomf de 2022 amb un crono de 1h21’53”, i l’han acompanyat al podi Ari Carbonell amb 1h22’25” i Silvia Roca amb 1h24’31”.